Joulunavauksessa esiintyvät tiernapojat koottiin musiikkiopiston lauluoppilaista – Esitystä on jo pyydetty muuallekin

0
Laulunopettaja Roosa Lehtonen ja tiernapojat. Knihti, Liisa Anttila, Murjaanien kuningas, Fanny Norrgård ja kuningas Herodes, Eerik Kolehmainen harjoittelevat Kustaa Hiekan Lukutuvalla.

Jussi Vaajasaari

Laitilan joulunavaustapahtumaan torin esiintymislavalle saapuvat lauantaina tiernapojat. Esityksen on Laitilan kaupungin kulttuuritoimi ja Laitilan-Pyhärannan yrittäjät pyytänyt Vakka-Suomen musiikkiopistolta.

Musiikkiopiston laulunopettaja Reetta Lehtonen on valinnut nuorista lauluoppilaistaan esiintymisryhmän. Ryhmä on hänen johdollaan harjoitellut Tiernapojat -esityksen.

– Kaikki nuoret lähtivät tähän hankkeeseen mielellään. Jokainen tiernapoika on yksin harjoitellut oman osuutensa. Yhdessä ehdimme ennen esitystä harjoitella viisi kertaa. Esitystä on jo pyydetty muuallekin, kertoo Reetta Lehtonen.

Tiernapojat eli tähtipojat on vanha kristillinen jouluperinne, laulunäytelmä, jota nuoret pojat alun perin kiersivät taloissa esittämässä. Musiikkiopiston tiernapojat laulavat ilman säestystä sekä moniäänisesti että yksiäänisesti.

Tiernapojat -esityksen Murjaanien kuningas, Fanny Norrgård, opiskelee musiikkiopistossa viulunsoittoa ja laulua.

– Ajattelin aluksi tämän esityksen vaativan enemmän harjoittelua, mutta opin yllättävän nopeasti nämä laulut ulkoa, sanoo 13-vuotias Norrgård.

Kuningas Herodes, Eerik Kolehmainen, 15, opiskelee musiikkiopistossa laulun lisäksi pianonsoittoa.

– Murrosiästä johtuen äänenmuodostus tuottaa minulle välillä pieniä vaikeuksia, sanoo ensi viikolla 16 vuotta täyttävä Kolehmainen.

Tähtipoika Mänkki, Camilla Karlsson, 13, opiskelee musiikkiopistossa Uudessakaupungissa sekä sellonsoittoa että laulua. Ja Knihti, niin ikään 13-vuotias uusikaupunkilainen, Liisi Anttila, opiskelee musiikkiopistossa sekä laulua että kitaransoittoa.

– Opettaja jakoi meille roolit. Tämä on ollut mukavaa ainakin tähän asti, sanoo Anttila.