Kaupunki tarjonnut vanhasta huoltamokiinteistöstä 100 000 euroa

0
Kaukolantien verrella sijaitseva vanha huoltamorakennus on päässyt ränsistymään pahoin. Sen uumenissa kuvattiin tiettävästi Anna Eriksoonin uusin elokuva W, joka sai ensi-iltansa syksyllä.

Kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina kokouksessaan keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa sijaitsevan huonokuntoisen entisen huoltamokiinteistön ostamista.

Asian esittelijänä hallituksessa toimiva kaupunginjohtaja Lauri Kattelus esittää, että kaupunki ostaa Kaukolantien varrella sijaitsevan kiinteistön rakennuksineen 100 000 eurolla. Lisäksi kaupunki on ilmoittanut vastaavansa omalla kustannuksellaan huoltamorakennuksen purusta sekä mahdollisesti pilaantuneen maan poistosta.

“Kaupunki on ilmoittanut vastaavansa omalla kustannuksellaan huoltamorakennuksen purusta sekä mahdollisesti pilaantuneen maan poistosta.”

Kaupungin tekemä ostotarjous on ehdollinen, sillä kauppa toteutuu vain, mikäli se saa kaupunginvaltuuston hyväksynnän. Kiinteistön omistaa Kelai Oy, jonka asioista vastaa tällä hetkellä käräjäoikeuden kesäkuussa nimeämä pesänselvittäjä. Pesänselvittäjä on hyväksynyt kaupungin tekemän ehdollisen ostotarjouksen.

JO PITKÄÄN tyhjillään ollut entinen huoltamorakennus on erittäin huonokuntoinen ja ulkoasultaan hyvin epäsiisti. Kaupunki on kehottanut ränsistyneen kiinteistön haltijaa purkamaan rakennuksen sekä ryhtymään mahdollisesti pilaantuneen maaperän poistoon.

Kelai Oy on hakenut tontilla sijaitsevalle rakennukselle purkulupaa, jonka kaupungin rakennustarkastaja on tämän vuoden syyskuussa myöntänyt. Pesänselvittäjä on kuitenkin ilmoittanut Kelai Oy:n olevan varaton, joten yhtiö ei voi toteuttaa siltä edellytettyjä toimenpiteitä.

Yhtiö on tiettävästi selvittänyt mahdollisia ostajia kiinteistölle rakennuksineen, mutta sellaisia ei ole löytynyt ennen kaupungin tekemää ostotarjousta.

Ränsistynyt huoltamoalue

  • Sijaitsee Kaukolantien varrella
  • Koostuu kolmesta eri tontista sekä vanhasta huoltamorakennuksesta
  • Tontilla on merkintä AL eli se on asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Tontille voi käytännössä rakentaa nelikerroksisen kerrostalon
  • Toimi tiettävästi Anna Erikssonin tänä vuonna valmistuneen elokuvan kuvauspaikkana.