Kolmas erä oli Nystars P16:lle tyrmäys – Jyskeen kasvatit pääsivät pelaamaan tuttuun halliin

0
Jyskeen kasvatti Robert Kantola sai sunnuntaina juhlia kahta maalia. Ottelun jälkeen ei Nystars sitten paljoa juhlinutkaan.

Ari Anteroinen

Viime kauden päätteeksi Uudessakaupungissa koettiin kahden salibandyseuran yhdistyminen, kun USB ja KaPa-65 laittoivat hynttyyt yhteen. Yksi uuden seuran lippulaivoista on P16-poikien joukkue, joka pelaa SM-sarjaa. Joukkueessa on mukana myös viisi Laitilan Jyskeen kasvattia, eli kenttäpelaajat Oskari Sarajuuri, Verneri Jaakola, Robert Kantola, Eemil Lockmer sekä maalivahti Roni Kovanen. 

Kovanen istui sunnuntaina vaihtopenkillä, mutta muut neljä pääsivät näyttämään osaamistaan Laitilassa pelatussa runkosarjapelissä, jossa vastassa oli Oilers Black Espoosta.

Laitilan monitoimihallin lehtereille oli tullut väkeä virallisen pöytäkirjan mukaan 76 kappaletta. He saivat olla todistamassa historiallista tapahtumaa, sillä tiettävästi kyse oli ensimmäisestä SM-sarjan ottelusta Finnlamex-hallissa.

Ensimmäinen erä päättyi tasan 2–2. Toisessa erässä mustissa pelannut kotijoukkue repi kolmen maalin johdon, joten päätöserään lähdettiin Nystarsin 5–2 johdossa.

Kolmannessa erässä tapahtui jotain, tai voisiko todeta, että jäi tapahtumatta. Vieraat nimittäin löysivät maalijyvän ja Oilers vastasi yksinään kolmannen erän maaleista, joita syntyi putkeen jopa yhdeksän. Näin pisteet lähtivät lopulta selvin lukemin 5–11 Espooseen.

Kotijoukkueen parhaan palkinnon sai kaksi maalia tehnyt Jyske-kasvatti Robert Kantola.

Mitä päätöserässä tapahtui?

– Lopetettiin pelaaminen kokonaan. Ei saatu omaa peliä enää käyntiin, vastasi Kantola.

Tuudittiko 5–2 -tilanne jo sellaisiin mietteisiin, että homma on hoidettu?

– Kyllä siinä sellaista oli, että voitamme tämän helposti. Mutta ei se siitä sitten lähtenytkään enää. Kantola myönsi.

Oliko hienoa kuitenkin pelata tutussa hallissa ja laitilalaisen yleisön edessä?

– Oli ihan kivaa ja yleisöä oli mukavasti paikalla.

Kantola jatkoi, että pari tehtyä maalia ja parhaan pelaajan palkinto ei nyt juuri kauheasti lämmitä, kun turpaan tuli.

– Jatkossa täytyy muistaa, että pelataan täysillä kaikki kolme erää, eikä vain kaksi. Kyllä se tästä lähtee vielä, Kantola valoi uskoa tulevaan.

Laitilalaisista maalin makuun pääsi sunnuntaina myös Oskari Sarajuuri.

Hyvän alun jälkeen Nystars on P16 SM-sarjassa yhdeksäntenä kuudella pisteellä. Alkuun joukkue napsi kaksi voittoa.

Seuraavan kerran lähdetään hakemaan pisteitä Oulusta 4. joulukuuta. Kotisalissa Uudenkaupungin Pohitullissa Nystarsin pojat pelaavat seuraavasti  10. joulukuuta, jolloin vastassa on Classic.