Koripallo: Brandon Alston koeajalle Korihaihin

0
Brandon Alston tekee debyytin haipaidassa lauantain kotiottelussa, mikäi pelilupa on siihen mennessä kunnossa.

Miesten korisliigan hännillä yhdessä Hongan kanssa majaileva Uudenkaupungin Korihait vahvistaa joukkuettaan yhdysvaltalaispelaaja Brandon Alstonilla . Viime kaudella Tshekissä pelannut takamies-laituri tulee Uuteenkaupunkiin kahden viikon koeajalle.

27-vuotias ja 196 senttinen Alston pelasi yliopistokoripalloa Lehighinin (kaudet 2014–17) ja Georgia Techin yliopistossa (2017–19). Viimeisellä kaudellaan Alston tilastoi 26 ottelussa keskimäärin 7,0 pistettä ja 1,7 levypalloa heittoprosenttien ollessa 51/39/84.

Kaudesta 2019–20 lähtien ammattilaisena pelanneelta Alstonilta löytyy kokemusta Saksan ProA:sta sekä Romanian ja Tshekin pääsarjoista. Viime kaudella Alston vietti alkukauden Kauhajoella Karhu Basketin harjoitusvahvuudessa, kunnes siirtyi Tshekkiin.

Tshekissä Alston pelasi 31 ottelua kolmen eri joukkueen riveissä tehden keskiarvoikseen 7,5 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

– Brandon oli valmiiksi Euroopassa ja on koko ajan etsinyt pelipaikkaa, joten tämä on hyvä ratkaisu molemmille osapuolille. Hän tuo meille tarvittavaa pallollista osaamista kakkos- ja kolmospaikalle, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi.

Alston saapui Uuteenkaupunkiin tiistain vastaisena yönä ja on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen. Alston saattaa tehdä debyytin lauantain kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan, mikäli pelilupa saapuu siihen mennessä.

Toistaiseksi Korihait jatkaa kautta viidellä ulkomaalaispelaajalla.

Brandon Alston


Syntymävuosi: 1995

Pituus: 196 cm

Paino: 92 kg

Pelipaikka: 2/3

Kasvattajaseura: Georgia Tech (USA)