Laitilan kaupunki mukana Suomen suurimmassa digiturvaharjoituksessa – Harjoitus ei vaikuta kaupungin normaaliin toimintaan

0
Laitilan kaupunki osallistuu Taisto-harjoitukseen, jonka tarkoituksena on parantaa digitaalista turvallisuutta. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan kaupunki on mukana Digi- ja väestötietoviraston järjestämässä Taisto-harjoituksessa, joka on Suomen suurin digitaalisen turvallisuuden harjoitus. Jopa yli 300 harjoitustiimiä on ilmoittautunut siihen mukaan.

Harjoituksessa on kyse tietosuoja- ja tietoturvaloukkausten hallinnan harjoittelusta kuvitteellisten tilanteiden kautta. Organisaatiot saavat mahdollisuuden testata käytännössä omien toimintamalliensa ja -prosessiensa toimivuutta.

Valtakunnallisesti marraskuun aikana harjoituspäiviä on neljä, joista Laitilan kaupunki harjoittelee torstaina 10. marraskuuta. Harjoitus ei vaikuta kaupungin normaaliin toimintaan tai palveluihin.

Syyskuussa Laitilan kaupunki osallistui alueelliseen Aurora22-valmiusharjoitukseen. Taisto-harjoitus tuo kaupungin valmiustyöhön jälleen uuden mahdollisuuden harjoitteluun ja vahvistaa jo hankittua osaamista.

Taisto-harjoituksesta odotetaan kertyvän ennen muuta ymmärrystä ajankohtaisista digiturvauhista ja kriisinkestävyyskyvystä sekä entistä sujuvampia johtamis-, yhteistyö- ja viestintävalmiuksia. Taisto-harjoitukseen osallistuu osin samoja viranhaltijoita kuin Aurora22-harjoitukseenkin: johtoryhmän jäseniä ja esihenkilöitä eri toimialoilta, jotka myös todellisissa tilanteissa olisivat avainhenkilöitä kaupungin valmiuden kannalta.