Laitilassa alkaa maksullisen välipalatarjoilun kokeilujakso helmikuussa – Saatujen kokemusten perusteella päätetään jatkosta

0
Arkistokuva

Laitilan perusopetuksessa aloitetaan maksullisen välipalan kokeilujakso helmikuun alussa. Kokeilussa huoltajilla on mahdollisuus hankkia lapselleen välipalalipukkeita, joiden hinta on 0,8 euroa. Kokeilusta saatujen kokemusten, palautteiden ja käytön mukaan arvioidaan välipalatarjoilun jatkamista. Kokeilujakso päättyy vapun aattona. Asiasta päätti Laitilan sivistysvaliokunta.

Tarve välipaloille syntyi, kun ateriaväli osalla oppilaista venyi ruokailun hajauttamisen vuoksi liian pitkäksi. Esimerkiksi Kappelimäen koulun 4.–5.-luokkalaiset ruokailevat vasta puolenpäivän aikaan, jolloin aamupalan ja lounaan väliin jää pitkä aika.

Kaupunki järjesti huoltajille suunnatun kyselyn maksullisesta välipalatarjoilusta. Kyselyyn vastasi 238 huoltajaa. Kyläkoulujen oppilaiden huoltajista maksullinen välipala kiinnosti 57,5 prosenttia. Kappelimäen koulun vastaajista eli käytännössä 4.–5.-luokkalaisten huoltajista hieman alle 38 prosenttia oli kiinnostunut välipalatarjoilusta. Varppeen huoltajista valtaosa eli 57 prosenttia kertoi, ettei ole kiinnostunut maksulliselle välipalalle osallistumisesta. Osa kyselyyn vastanneista huoltajista ilmaisi huolen maksullisen välipalan eriarvoistana, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua siihen.

Kokeilujakson ajaksi Laitila hakee EU:lta kouluhedelmätukea.