Laulajien konsertti, matinea sekä puhallin- ja jousisoitin musiikkia – Musiikkiopisto konsertoi tällä viikolla kaksi kertaa Laitilassa ja kerran Uudessakaupungissa

0
Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska

Laulu helähtää Laessaaren kappelissa Laitilassa keskiviikkona 23. marraskuuta. Esiintyjät opiskelevat Vakka-Suomen musiikkiopistossa opettaja Reetta Lehtosen johdolla. Konsertin pianistina toimii Jussi Kauranen. Konserttiin on vapaa pääsy.

Luvassa on rakastettuja kotimaisia lauluja Yrjö Kilpiseltä, Pekka Juhani Hannikaiselta, Matti Porolalta ja Heino Kaskelta. Uudempaa musiikkia edustavat Kimmo Hakolan Oravan laulu sekä Juha Tapion Kelpaat kelle vaan. Konsertissa kuullaan Carola Häggkvistin joululaulu Taivas sylissäni. Ohjelmassa on myös mukaansatempaavia musikaalisävelmiä sekä espanjalaista ja saksalaista laulumusiikkia.

Vakka-Suomen musiikkiopiston konsertti pidetään torstaina 24.11. Demotilassa Uudessakaupungissa. Esiintyjät ovat suurimmaksi osaksi opettaja Sirke Ruikkalan pidemmällä olevia opiskelijoita. Heikki Hirvonen soittaa konsertissa kolmen kappaleen kokonaisuuden ja siirtyy pianonsoitossa syventäviin opintoihin. Matineaan on vapaa pääsy.

Vakka-Suomen musiikkiopiston konsertin paikkana on Laitilan kaupungintalo. Perjantaina 25.11. on Laitila-salissa tarjolla monipuolinen kattaus musiikkia puhallin- ja jousisoittimille. Soittimista kuullaan klarinettia, saksofonia, viulua, alttoviulua ja pianoa.

Esiintyjät ovat Iina Loposen, Anna-Mari Autereen ja Teresa Sinisalon oppilaita. Minijousien kanssa musisoi Hanna Elomaan piano-oppilas. Säestyksestä vastaavat Hanna Elomaa, Jussi Kauranen ja Päivi Kurkilahti. Ohjelmassa on klassista musiikkia Bachista ja Händelistä omaan aikaamme asti. Luvassa on jazzia, kansanmusiikkia ja iskelmiä.