Maailmanmestarit kahvittelivat Laitilassa

0
Ringeten maailmanmestarit Jasmin Kiiski, Susanna Tapani ja Maria Perkkola toivat lasisen mestaruuspokaalin eli Sam Jack´s Poolin näytille Laitilaan.

Ari Anteroinen

Laitilalaislähtöiset ringeten maailmanmestarit Susanna Tapani, Maria Perkkola ja Jasmin Kiiski olivat viime torstaina parin tunnin ajan tavattavissa Tiihosen kahvilassa. Tarjolla oli myös kahvia ja mestaruuskakkua.

Kolmikko sai poseerata ahkeraan kuvissa ja kirjoitella nimmareita. Myös lasinen mestaruuspokaali oli saatu näytille Laitilaan.

Espoossa pelatut naisten ringeten MM-kisat toivat Susanna Tapanille ja Maria Pekkolalle jo viidennen maailmanmestaruuden. Sen sijaan Jasmin Kiiskelle mitali oli ensimmäinen.

Suomi selvitti kaksi finaalipeliä Kanadaa vastaan selvin numeroin, 8–2 ja 13–3. Oliko tasoero niin iso, mitä numerot näyttivät?

– Ei tasoero ikinä niin iso ole, mutta olihan sitä. Maalivahtipeli vaikuttaa myös aika paljon ringetessä. Maria otti hienoja koppeja. Mutta oli meillä hyviä hyökkääjiäkin, jotka saivat maaleja tehtyä. Parempia olimme, vastasi Tapani.

– Kyllä siellä maalilla sai töitäkin tehdä ja hiki tuli, lisäsi Perkkola.

Aika paljon on tullut ihmettelyä ja arvostelua siitä, että maailmanmestaruus ratkotaan vain Suomen ja Kanadan välillä.

– Kyllähän sitä aina toivoisi, että saisi pelata enemmän pelejä. Mutta kun tasoerot ovat niin isot, niin ei siinä ole mitään järkeä. Nyt jokainen peli on kovatasoinen tällä formaatilla pelattaessa, Perkkola toteaa.

– Kyseessä on kuitenkin nuori laji vielä. Jostakin täytyy lähteä liikkeelle, Tapani jatkaa.

Lajin emämaa Kanada on antanut ennen Suomelle kovempaa vastusta. Nyt ei isoa uhkaa ollut. Pitääkö olla huolissaan?

– No siellä Kanadassa ehkä. Mutta siellä on jäänyt koronan takia kaksi kautta pelaamatta. Nyt heillä ei ollut kausi vielä alkanut, ja joukkue oli varsin nuori. Jatkossa Kanada on varmasti kovempi, uskoo Susanna Tapani.

Jasmin Kiiski oli naisten MM-kisoissa ensikertalaisena. Miten hän näki pelien tason verrattuna vaikka SM-sarjaan?

– Vauhti oli paljon kovempi. Ja omassa joukkueessa olivat ne kaikki maailman parhaat pelaajat, jonka takia oma pelaaminen tehtiin helpoksi, Kiiski vastaa.

– Maajoukkueessa meillä oli varsin selkeä pelitapa. Tiesimme, kuinka pelata Kanadan vahvuudet pois.

Kaikki kolme laitilalaislähtöistä maailmanmestaria edustavat tällä kaudella kotoisessa sarjassa Raision RNK Flyersia. Moni oli jo ennen kauden alkua sitä mieltä, että mestaruus on ratkottu, kun maalille saatiin maailman paras torjuja Maria Perkkola ja yksi lajilegenda Anne Pohjola siirtyi myös Raisioon.

– Ei se nyt ihan noin päivänselvä juttu ole. Onhan meillä hyvä viimekautinen runko kasassa ja saimme lisää hyviä yksilöitä, mutta hyviä yksilöitä löytyy muiltakin. Esimerkiksi Nokialla on paljon maajoukkuepelaajia ja he ovat monta vuotta voittaneet, Susanna Tapani toppuuttelee.

– Kaikki tulevat totta kai meitä vastaan täysillä, kun tietävät joukkueemme hyvät yksilöt. Juuri meidät halutaan voittaa, huomauttaa Maria Perkkola.

Kolmikko myös muistuttaa, että pudotuspeleissä pitää voittaa monta peliä samaa joukkuetta vastaan, ennen kuin voi haaveilla mestaruudesta. Kuten sanonta kuuluu, pudotuspelit ovat oma maailmansa.

– Toivotaan, että kaikki pysyvät ehjinä ja terveinä. Sekin vaikuttaa paljon, jatkaa Tapani.

Entisistä Jyskeen pelaajista RNK:ssa ovat myös Tessa Kiiski, Siiri Säynäväjärvi ja Iida Lehti .

Laitilan Jyske joutui täksi kaudeksi lyömään hanskat jäähän ja luopumaan pelaajapulan vuoksi naisten SM-sarjapaikasta. Mitä asiasta ollaan nyt mieltä, kun Sirppujoessa on vähän vettä virrannut?

– Harmihan se on, että pelaajia ei riittänyt tarpeeksi sekä Laitilaan että Raisioon. Viime kaudella sen jo huomasi, että välillä molemmat pelasivat jotain kahdeksalla kenttäpelaajalla, Jasmin Kiiski sanoo.

– Tässä on lähellä Laitilaa, Raisiota, Uuttakaupunkia, Luviaa ja Raumaa. Porukka lähtee ehkä Laitilasta muualle opiskelemaan, jonnekin Raumalle tai Turkuun, mistä on matkustaminen tänne hankalampaa kuin vaikka Raisioon tai Luvialle. Ehkä jonkinlainen yhteistyökin voisi olla paikallaan, pohdiskelee Maria Perkkola.

Perkkolan mielestä Raisio on tällä hetkellä se tavoitteellisin joukkue, minne kerääntyvät ne pelaajat, jotka haluavat menestyä ja tavoitella jotain enemmän.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän