Mielimaissa valokuvanäyttely ja työpaja käsittelee mielenterveyttä

0
Laitilan kirjastossa on Mielimaissa -näyttely ja työpaja. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilan kirjastossa avautuu joulukuussa kulttuuripalveluiden järjestämä Mielimaissa valokuvanäyttely, jossa masennusdiagnoosin saaneet henkilöt esiintyvät omilla kasvoillaan ja tarinoillaan. Sen yhteydessä Vakka-Suomen kansalaisopisto järjestää luennon ja työpajan torstaina 8. joulukuuta.

Luennolla taiteilijat Vesa Tyni ja Jari Nieminen kertovat työskentelystään Mielimaissa projektin parissa. Lisäksi keskustellaan mielenterveydestä, kerrotaan tarinoita ihmisten kohtaamisesta ja valokuvaamisesta.

Kuvakerronnan työpajassa harjoitellaan, miten kuvaan rakennetaan kertomus ja millä tavalla luemme kuvia. Työpaja ei vaadi ennakkokokemusta valokuvaamisesta. Työskentelyosuudessa kuvausvälineenä käy niin puhelimen kamera kuin järjestelmäkamerakin. Tilaisuus on maksuton.