Nurmi jatkaa kunnanhallituksen puheenjohtajana – Pyhärannan valtuusto valitsi uuden kunnanhallituksen Turun hallinto-oikeuden päätöksen vuoksi

0
Jyrki Nurmi

Pyhärannan kunnanhallituksen puheenjohtajisto ja lähes koko sen kokoonpano pysyi ennallaan, vaikka valtuusto valitsi kunnanhallituksen uudelleen tiistaina. Päätös ei syntynyt yksimielisesti vaan kokoomuksen ryhmä vetosi Turun hallinto-oikeuden päätökseen esittäessään, ettei vesihuoltolaitoksen asiantuntijana työskentelevä Jyrki Nurmi (yp.) voi kunnan työntekijänä olla kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Jani Seikkula (kok.) esitti kunnanhallituksen johtoon Helka Huttelaa (yp.) ja varapuheenjohtajaksi Heidi Arvosta (yp.). Kokoomuksen ryhmän ehdotuksesta puheenjohtajat valittiin suljetulla lippuäänestyksellä. Piia Gottshalckin (yp.) ehdotus, jonka mukaan kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valitaan Nurmi ja varapuheenjohtajaksi Huttela sai 13 äänen enemmistön, joten tähänkin asti toiminut puheenjohtajakaksikko jatkaa tehtävässään.

Kunnanhallituksen muukin kokoonpano pysyi lähes ennallaan uudelleen valitsemisesta huolimatta. Ainoa muutos oli, että kokoomuksen Markku Laine ei jatka hallituksessa vaan hänen tilalleen esitettiin Jani Seikkulaa. Seikkulan varajäsenenä toimii jatkossa Teija Valmunen-Karru (kok.) ja Sinikka Pirttinokan (kok.) varajäseneksi siirtyy Janne Lehtinen (ps.).

Kunnanhallitus ja puheenjohtajisto piti valita uudelleen, koska Turun hallinto-oikeus totesi lokakuussa kunnanhallituksen puheenjohtajana vuoden verran toimineen Nurmen vaalikelvottomaksi. Hallinto-oikeus katsoi Nurmen valintahetkellä voimassa olleen hallintosäännön perusteella työskentelevän suoraan kunnanhallituksen alaisena.

– Vesihuoltolaitoksen tehtäviä ja niitä hoitavaa henkilöstöä ei ole kunnan hallintosäännössä osoitettu nimenomaisesti minkään toimielimen alaisuuteen kuuluviksi. Näin ollen vesihuoltolaitoksen tehtävät ja henkilöstö ovat kuuluneet organisatorisesti suoraan kunnanhallituksen alaisiin tehtäviin, hallinto-oikeus totesi päätöksessään.

Sittemmin kunta on päivittänyt hallintosääntöään ja palannut niin sanottuun lautakuntamalliin. Tämä siirsi vesihuoltolaitoksen teknisen lautakunnan alaiseksi. Valtuuston enemmistön päätös valita Nurmi jatkamaan tehtävässä osoittaa, ettei Nurmen enää katsota työskentelevän suoraan kunnanhallituksen alaisena.

 

Kunnanhallituksen kokoonpano

(uusi jäsen merkitty *)

Yhteinen Pyhäranta

  • Puheenjohtaja Jyrki Nurmi (Lauri Juhola)
  • Varapuheenjohtaja Helka Huttela (Pauli Laivo)
  • Heidi Arvonen (Piia Gottschalk)
  • Anna Kim (Hannele Koivula)
  • Ville Aerila (Tino Halminen)

Kokoomus/Perussuomalaiset

  • Jani Seikkula*, kok. (Teija Valmunen-Karru, kok.)
  • Sinikka Pirttinokka, kok. (Janne Lehtinen ps.)