Pekka Kuusisto Suomen Urheiluliiton hallitukseen

0
Pekka Kuusisto valittiin Suomen Urheiluliiton hallitukseen kahdeksi vuodeksi. Suomen Urheiluliitto kertoo verkkosivuillaan tarkoituksekseen innostaa ja tukea yleisurheilutoimintaa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilalainen Pekka Kuusisto valittiin viikonloppuna Suomen Urheiluliiton hallitukseen kaksivuotiskaudelle 2023–2024. Liittovaltuustossa jatkavat Riikka Pakarinen, Pekka Lundmark, Kalle Husso, Aila Ahonen, Lars Fagerholm, Tuomas Näsi ja Kirsi-Marja Koskela. Uutena jäsenenä hallitukseen nousi Kuusiston lisäksi Ella Junnila , joka valittiin hallitukseen viime vuonna perustetun Yleisurheilijat ry:n edustajana.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Antti Pihlakoski. Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on yleisurheilun kansallinen lajiliitto ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) jäsen.

SUL kertoo verkkosivuillaan, että luottamushenkilöorganisaatio koostuu liittovaltuustosta ja hallituksesta. Liittovaltuusto muodostuu piirien edustajista sekä SUL:n jäseninä toimivien erityisryhmien edustajista. Hallituksen valitsee liittovaltuusto. Hallituksen puheenjohtajan kausi on kolmen vuoden mittainen ja hallituksen jäsenen kaksivuotinen.

Pekka Kuusiston valinnan uutisoi tiistain lehdessä Länsi-Suomi, joka kertoi viimeksi Jyskeestä SUL:n hallituksessa istuneen Ilkka Simolan 1980-luvun lopulla.