Pihatalkoot Suontaan koulussa – Haravoinnin välissä maistuivat makkarat

0
Makkarat grillattiin oppilaiden tekemillä makkaratikuilla.

Kirjoittajat: 5.–6. luokan oppilaat Victoria Silver, Emilia Lähteenmäki, Aleksi Rinne ja Luca Rantala

Pihatalkoot pidettiin perjantaina 4. marraskuuta Suontaan koulutalolla koulupäivän aikana. Talkoisiin osallistui koko koulun lisäksi myös oppilaiden huoltajia.

Mukaan otettiin haravat ja ulkovaatteet. Aluksi jakauduttiin pienryhmiin, joissa haravoitiin yhdessä.

Pihatalkoissa grillattiin vanhempainyhdistyksen tarjoamat makkarat ja juotiin kivennäisvettä. Syömisen jälkeen jatkettiin haravointia. Lehdet kerättiin yhteistyöllä kottikärryihin ja vietiin lavoille.

5. luokan oppilas Emilia Lähteenmäki kommentoi:

– Päivä oli kiva, vaikka oli märkä ja kylmä. Kun oltiin lopetettu menin nuotion vierelle lämmittelemään. Minulla oli hauska ja reipas päivä! Olen kiitollinen saamastani makkarasta ja kivennäisvedestä! Kiitos vanhempainyhdistys!

6. luokan Aleksi Rinne puolestaan kommentoi:

– Päivä oli kivempi kuin matikantunti. Työtä oli tarpeeksi ja tekeminen ei loppunut. Olisi ollut helpompaa viedä lehtiä, jos kontissa olisi ollut lauta, jolla työntää kottikärryt lavalle ja tyhjentää.Talkoiden jälkeen oli piha puhdas. Ensimmäisellä luokalla oleva oppilas kävi hyppäämässä kontissa olevaan lehtikasaan.

Talkoissa parhainta oli hyvät eväät, työtä oli tarpeeksi ja koulusta sai lainaharavat. 5.–6. luokkalaiset haravoivat kummioppilaiden kanssa eli 1.–2. luokkalaisten kanssa samoissa ryhmissä ja mukana oli 3.–4. luokkalaiset.

Laitilan kaupunki lainasi meille kottikärryjä, mikä oli kivaa. Talkoissa oli osa oppilaiden vanhemmista, jotka auttoivat haravoinnissa.

Pihasta tuli todella siisti, joten talvella ei ole lehtiä lumen alla enää. Kaikki osallistuivat haravointiin ja olivat tyytyväisiä lopputulokseen.

Nyt pihalla on paljon viihtyisämpää. Talkoopäivän päätteeksi kottikärryt vietiin roskakatokseen siististi.

Lapioiden avulla saatiin nopeasti kerättyä lehdet. Onnistuneista talkoista saatiin palkinnoksi ylimääräinen 30 minuutin välitunti.