RNK Flyersin Susanna Tapani runsain äänin lokakuun kuukauden pelaajaksi

0
Susanna Tapani valittiin lokakuun kuukauden pelaajaksi. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Laitilalaislähtöinen Susanna Tapani valittiin lokakuun kuukauden pelaajaksi, SM-ringette tiedottaa. Tapani on SM-runkosarjan pistepörssin kärjessä huimalla 68 tehopisteellään. Tapani on valittu SM-sarjan All Stars -kentälliseen seitsemän kertaa ja SM-sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi kuusi kertaa. Saavutuksia on monet määrät, mutta tästä huolimatta Tapanilla riittää arvostusta myös valintaansa kuukauden pelaajaksi.

– SM-sarja on todella kovatasoinen sarja, joten totta kai tuntuu hienolta tulla valituksi kaikkien pelaajien joukosta. Se kertoo kuitenkin enemmän siitä, että joukkueen alkukausi on ollut todella hyvä ja tasainen. Kun joukkue suoriutuu hyvin alkavat yksilöt erottua myös.

Joukkueensa kapteenin viittaa kantavan Tapanin intohimo lajiin jatkuu vieläkin, vaikka lajin parissa on vierähtänyt monia vuosia. SM-sarjassa Tapani on pelannut jo kohta 14 vuotta. Ensimmäinen suomenmestaruus ja maailmanmestaruus kuuluvat Tapanin unohtumattomimpiin hetkiin, mutta niiden yläpuolelle Tapani nostaa ne ihmiset, joiden kanssa nämä hetket on saanut kokea.

– Tietenkin itse lajilla on suuri merkitys, mutta vielä suurempi on ihmisillä, joiden kanssa sitä saa tehdä. Ringette on hieno laji, enkä saa mistään muualta sellaisia tunteita, mitä kokee peleissä, kertoo Tapani.

Kaikki SM-sarjavuotensa Tapani on pelannut sinikeltaisissa väreissä. Joukkueeseen hän tuo kokemuksen lisäksi kokonaisvaltaista pelaamista sekä hyökkäysvoimaa. RNK Flyersin tähän asti on pisteiden tasolla mennyt hyvin: joukkue johtaa sarjataulukkoa puhtaalla pelillään.

– Meidän joukkueemme vahvuus on laaja materiaali ja sitoutuminen joukkueeseen. Joukkueessamme on maailman kärkipelaajia jokaiselle pelipaikalle sekä erittäin lahjakkaita nuoria. Jokainen on sitoutunut joukkueen tavoitteeseen ja viihdymme hyvin toistemme seurassa, summaa Tapani.

Tavoitteet joukkueella ovat selkeät: voittaa suomenmestaruus muutaman vuoden tauon jälkeen. Edellinen seuran pokaalin nosto nähtiin vuonna 2017. Henkilökohtaisesti Tapani haluaa nauttia jokaisesta hetkestä sekä kapteenin tapaan auttaa joukkuetta parhaansa mukaan.