Tahmea kotiesitys päättyi jatkoaikavoittoon – “Vähän oli sellainen hälläväliä-fiilis tässä pelissä”

0
Arkistokuva

Juha Laine

Pitkä runkosarja voi livahtaa arkisen taaperruksen puolelle jossain vaiheessa. Marraskuu on siihen otollisinta aikaa.

Jyskeen kotiottelu oli tällaista unista taaperrusta, ja siitä syystä yksi sarjapiste karkasi vierasjoukkue Chiefsille. Sen verran kotijoukkue sai lopussa puristettua, että nipisti jatkoajan ylimääräisen pinnan itselleen. Peli päättyi lukemiin 6–5.

Vaikeaan iltapuhteeseen vaikutti varmasti myös vastustaja. Turkulaisjoukkue Chiefs on tunnettu opiskelijoiden joukkueena, joka pelaa melko vapaata kiekkoa. Taitoa joukkueessa toki löytyy, vaikkei peli ole niin organisoitua.

Jyske hallitsi pelitapahtumia, mutta viimeistely oli samaa luokkaa asenteen kanssa. Todellinen tahto puuttui ja näin täyden kolmen pisteen noutaminen jäi vajaaksi.

– Vähän oli sellainen hälläväliä-fiilis tässä pelissä. Tämä oli hyvä osoitus asenteen merkityksestä, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela puhisi.

Maaleja taottiin todella tasaiseen tahtiin ja johtoasema vaihtui moneen kertaan. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 2–2. Jyskeen puolelta verkkoa venyttivät Tommi Mieskoski ja Teemu Nurmi.

Toinen erä oli maalirikkain. Iiro Törhönen tasoitti tilanteeksi 3–3, ennen kuin vieraat menivät uudelleen johtoon. Erän lopulla Konsta Kerttula onnistui kahdesti, ja viimeiselle tauolle Jyske pääsi maalin johtoasemassa.

Isäntien hyökkääjät pystyivät viimeisessä erässä jatkuvalla syötöllä luomaan laukaisupaikkoja. Viekkaus maalipaikoista puuttui, ja suorat laukaukset Chiefsin molari hoiti varmasti. Tommi Mieskosken läpiajossa harhautus toimi, mutta rystysivallus päättyi tolppaan. Lopussa Chiefs pääsi ylivoimalle ja tasoitus 5–5:een sudittiin väkisin maalin edestä.

Jyske sai sopivasti ylivoiman jatkoajan alkuun ja pääsi pyörittämään peliä neljällä kolmea vastaan, koska jatkoajalle pelaajamäärää vähennetään. Vaikka suorat vedot eivät kolmannessa erässä tuottaneet tulosta, pelin ratkaisuna tämä toimi. Patrik Sarin näki kilpipuolella tilaa ja pisti napakan rannekudin verkkoon.

Maalintekijöiden takana tehopinnoja ahmivat Kasper Grönval l ja Frans Urpolahti, jotka molemmat merkkauttivat kolme syöttöpistettä. Kaksi syöttöpaunaa tililleen keräsi Crister Isolauri.

KuKi nousi nyt toiseksi ollen pisteen Jyskeen edellä, tosin yhden pelin enemmän pelanneena. Myös ensi viikonloppuna mennään kotikaukalossa. Vastustajaksi lauantain peliin asettuu Luvian Kiekko ja starttiaika on kello 15.45.