Torikuusi löytyi metsänhoitoyhdistyksen pihasta – Valojen asettelussa on aina omat haasteensa

0
Rami Mäki ja Tero Hiltunen (alhaalla) asettivat jouluvaloja torikuuseen paikoilleen. Hiltunen arveli sähkönkulutuksen olevan melko maltillista, sillä valot ovat uudet. Häntä ilahduttaa se, että valot tuovat joulutunnelmaa kaikille, erityisesti lapsille.

Rami Mäki ja Tero Hiltunen Laitilan teknisestä toimesta asettelivat keskiviikkona jouluvaloja Laitilan torin joulukuuseen. He tietävät, että Laitilan ykköskuusen jouluvalot ovat herättäneet mielipiteitä.

– Viime vuonna valot olivat liian lyhyet. Nyt ne ovat liian pitkät, Hiltunen totesi ja mietti ratkaisuksi jättää muutama lamppu pimeäksi.

Torilla joulukuusi on nyt toista kertaa. Puu on 2,5 metriä maan sisässä.

– Kuusi on pienempi kuin viime vuonna. Kiiloja se vaati, mutta kyllä se pystyyn saatiin, Hiltunen kertoo.

Laitilan torikuusi löytyi tällä kertaa 400 metrin päästä torilta metsänhoitoyhdistyksen pihasta. Metsänhoitoyhdistyksen tavoitteena olikin löytää viimevuotista pienempi kuusi, juuri valojen asentamisen helpottamiseksi.

– Viimevuotisen pihtakuusen sijaan nyt on kyseessä ihan tavallinen metsäkuusi, toteaa Kari Laiho metsänhoitoyhdistyksen Laitilan toimistolta.

Torikuusen kaadon teki metsänhoitoyhdistyksen metsuri Jaakko Raula ja kuljetuksen sekä pystytyksen hoiti J.J. Maahinen OY.

– Asiansa osaavat ja luotettavat tekijät mahdollistavat tällaisen erikoistoimituksen. Vaikka normaalisti toimimme pääosin metsän siimeksessä, on vaihtelua tehdä jotain joulutunnelman hyväksi myös taajamassa, toteaa Laiho.

Laiho vinkkaa, että ensi vuoden torikuusiehdokkaita otetaan vastaan koko ajan.

– Ehdokkaita voi ilmoitella metsänhoitoyhdistykselle, niin arvioidaan mahdollisuudet kuusen torikäyttöön.