Vakka-Suomesta peruttu 14 taksilupaa

0
Taksiala on muutoksen kourissa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on perunut tänä vuonna 14 taksiliikennelupaa Vakka-Suomen alueella. Kaikkiaan koko maassa taksilupia on peruttu yli 2 000. Valtaosa perumisista johtuu siitä, että luvanhaltijat eivät ole hankkineet vaadittua ammattipätevyyttä.

Taksiliikenneluvan edellytyksenä on, että autoilijan on pitänyt suorittaa viime huhtikuuhun mennessä yrittäjäkoe. Lokakuun loppuun mennessä taksiliikennelupa oli peruttu yli 1 500 luvanhaltijalta, jotka eivät olleet suorittaneet yrittäjäkoetta Traficomin asettamassa määräajassa.

Vakka-Suomessa ammatillisen pätevyyden puuttuminen on ollut syynä taksiluvan peruuttamiseen kolmessa tapauksessa. Eniten taksilupia on peruttu luvanhaltijan omasta pyynnöstä, kun hän on lopettanut liikennöinnin. Tästä syystä taksilupien määrä on supistunut Vakka-Suomessa yhdeksällä.

Lisäksi Traficom on perunut taksiluvan y-tunnuksen puuttumisen vuoksi kahdelta autoilijalta.