Aurinkosähköauto Lightyear 0:n tuotanto käynnistettiin Uudessakaupungissa

0
Toimitusjohtajat Lex Hoefsloot (vas.) ja Olaf Bongwald kehuivat toimivaa yhteistyötä yhtiöiden välillä. Kuva: Valmet Automotive

Valmet Automotive käynnisti tänään Lightyear 0 -aurinkosähköauton sarjatuotannon Uudenkaupungin autotehtaalla. Lightyear 0 on maailman ensimmäinen sarjatuotantovaiheeseen edennyt aurinkosähköauto.

Tuotannonaloituksen yhteydessä järjestettyä tilaisuutta juhlisti autotehtaalla yli sata kutsuvierasta, kansainvälistä mediaa sekä Lightyearin ja Valmet Automotiven ylin johto.

– Tänään olemme saavuttaneet tähän astisista tavoitteistamme tärkeimmän, ja ehkä myös vaativimman. Lightyear 0:n, ensimmäisen aurinkosähköauton, tuotannon aloitus on harppaus kohti yrityksemme tavoitetta tarjota kaikille ja kaikkialla mahdollisuus puhtaaseen autoiluun, totesi Lightyearin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lex Hoefsloot.

Lightyear 0 on hollantilaisen Lightyear-teknologiayhtiön sähköauto. Auton kehitystyössä on painotettu kestävää kehitystä ja käytön helppoutta.

Valmet Automotive on rakentanut auton valmistusta varten uuden tuotantotilan. Linjan suunnittelussa on panostettu vahvasti työergonomiaan ja turvallisuuteen. Auton valmistuksesta vastaavan tuotantotiimin ovat Valmet Automotive ja Lightyear ovat kouluttaneet yhteistyössä.

– Valmet Automotive ja Lightyear kehittävät uusia, vastuullisia ratkaisuja liikkumiseen, ja me olemme ylpeitä roolistamme innovatiivisen Lightyear 0-mallin valmistajana. Sujuvalla yhteistyöllä olemme varmistaneet, että tämä ainutlaatuinen aurinkosähköauto tulee asiakkaiden saataville, totesi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021.