WPC järjestää neljännen penkki- ja vetokisansa

0
Jani Vaskelainen (vas.) toimii kisassa huoltajana. Sami Vaskelainen puolestaan tavoittelee koko kisan pistevoittoa.

Juhani Marttala

Voimailuseura West Coast Power järjestää kolmen vuoden tauon jälkeen kansallisen penkkipunnerrus- ja maastavetokisan ensi lauantaina ravintola Kukonkulmassa.

– Kisaan otetaan mukaan 14 nostajaa kumpaankin lajiin, jotta se saadaan vietyä lävitse neljässä tunnissa, kertoo seuran puheenjohtaja Jani Vaskelainen .

Isänseurasta mukaan on ilmoittautunut seitsemän nostajaa, joista nuorelle lupaukselle Vivian Ihamäelle koitos on ensimmäinen.

– Jos kisa mahdollistaisi viralliset maailmanennätykset, niitä varmasti nähtäisiin 15-vuotiaiden tyttöjen alle 44-kiloisten sarjassa, uskoo Jani, joka huoltaa ja valmentaa Viviania yhdessä veljensä Sami Vaskelaisen kanssa.

Ennätyksiä uskovat Vaskelaiset rikkovan myös toisen tänä vuonna voimanoston aloittaneen Veeti Toivosen , joka kisaa 18-vuotiaiden alle 75-kiloisissa. Hänelle kisa on järjestyksessään toinen. Ensimmäisestä tuli WPC-liiton SM-hopeaa keväällä Vierumäeltä.

– Koetamme saada uusia nuoria mukaan lajiin joka vuosi, painottaa Sami, jolle kisa on tavallaan välikisa syksyisen Irlannin koitoksen ja ensi kevään arvokisojen lomassa.

– Aion kuitenkin pestä koko muun porukan pisteissä ainakin maastavedossa, Sami uhoaa ja uskoo tempun onnistuvan 270 kilon vedolla. Se olisi alle 75-kiloisten miesten uusi Suomen ennätys. Nykyinenkin on Samin hallussa 265 kilolla.

Järjestäjäseuran kokenein osanottaja on Pekka Anttila , joka otti keväällä jo 53:nnen Suomen mestaruutensa. Se tuli Vierumäeltä veteraanien alle 82,5-kiloisten sarjassa. Nyt hän nostanee alle 90-kiloisissa.

Kisassa nähdään myös Pekan poika Rami Anttila , joka teki paluun kilpalavoille keväällä kolmen vuoden tauon jälkeen. Hän kisaa miesten superraskaassa sarjassa.

Kisat ovat ensimmäiset myös Tuomas Uotilalle , joka on kuntoutunut kisakuntoon pari vuotta sitten sattuneen työtapaturman jälkeen. Hän lienee iskussa varsinkin maastavedossa miesten alle 125-kiloissa.

Kesällä 2017 perustettu voimailuseura WCP järjestää ensi helmikuussa toiset kansalliset voimanostokilpailunsa WPC-liiton alaisuudessa. Se vaihtoi liittoa runsas vuosi sitten. Sitä aiemmin se kuului FPO-liittoon.

Lauantainen penkki- ja maastavetokisa on järjestyksessään neljäs seuran järjestämä. Se alkaa lauantaina kello 18.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän