Hyvinvointia liikkuen -hankkeelle 3600 euron tuki

0
Laitilan kaupunki sai avustusta hankkeeseen, jonka tavoitteena on elvyttää Liikkuvan koulun toiminta koronan jälkeen. Arkistokuva: Lennart Holmberg

Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi 3600 euron avustuksen Laitilan kaupungille Hyvinvointia liikkuen -hankkeeseen. Yhteensä aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta yläkouluille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille liikunnan tukemiseen lähes 2 miljoonaa euroa. Avustusta myönnettiin valtakunnallisesti 103 hankkeeseen, joiden tavoitteena on lisätä koululaisten ja opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä kehittämällä liikunnallista toimintakulttuuria koulu- ja opiskelupäivän aikana. Erityisenä tavoitteena on vähemmän liikkuvien koululaisten ja opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden lisääminen näissä kohderyhmissä.

Hyvinvointia liikkuen -hankkeen tavoitteena on koronan jälkeen elvyttää Liikkuvan koulun toiminta uudelleen kouluttamalla oppilaita ja opettajia ja näin juurruttaa toiminta osaksi koulun toimintakulttuuria. Tavoitteena on edistää myös mielen hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Liikkuvassa koulu -ohjelmassa on tärkeää oppilaiden osallisuus, oppiminen ja liikkeen lisääminen sekä istumisen vähentäminen.