Jääkiekko: Jyske väsähti Raisiossa

0
Arkistokuva

Juha Laine

Jyskeen pistetahti kakkosdivisioonassa on hiipunut syyskauden lähestyessä loppua. Syitä on monia, ja yksi niistä on ollut vaihteleva pelaajamäärä otteluissa. Viikonloppuna joukkue yritti kahdella kentällisellä vohkia pinnoja Raisiosta, mutta tulos jäi laihaksi. Kotijoukkue RNK hoiti homman omiin nimiinsä maalein 6–2.

Kolmanneksi nyt noussut RNK on hiljalleen hilautunut ylöspäin, ja Jyskeen päävalmentajan Pasi Saarelan mukaan kuuluu myös korkealle.

– RNK on ollut koko ajan parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko näyttää. Huonolle joukkueelle ei hävitty, ja kahdella kentällä meidän virta loppui väkisinkin. Tuli vielä aika paljon jäähyjä, jotka kuluttivat lisää, Saarela kertoi.

Alivoima joutui testiin varsinkin ensimmäisessä erässä. RNK pääsi neljä kertaa ylivoimalle, mutta verkko ei näiden kaksiminuuttisten aikana pölissyt. Artturi Tuure (Patrik Sarin, Tommi Touru) tasoitti 1–1:een avauserän puolivälin jälkeen.

Koitoksen ratkaisuhetket nähtiin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kotijoukkue iski kolmesti, joista yksi syntyi ylivoimalla.

Jyskeen toinen maali näki päivänvalon kahdeksan minuuttia ennen loppua. Jasper Raulan osuma muutti tilanteeksi 5–2. Syöttöpinnan merkkauttivat Tuure ja Sarin.

Laitilalaisten asema sarjataulukossa on muuttunut ja sijoitus on nyt neljäs. Edelleen seura on erittäin kaukana häntäpään joukkueista.

Jyske oli pitkään toisena, mutta nyt eroa kakkoseen eli Kuparikiekkoon on viisi pinnaa. Joukkueen pistepörssin kärkipaikkoja pitävät Kasper Grönvall ja Konsta Kerttula. Grönvallilla on 21 (7+14) pinnaa, ja hän on koko sarjan pörssissä sijalla kymmenen. Kerttula on puolestaan sijalla 13 tehomerkinnöillä 8+12.

Ennen joulutaukoa pelipaidat puetaan vielä kolmesti. Ensi lauantaina Jyske ottaa mittaa seitsemäntenä olevasta Paimion Hakasta kotikentällä. Tämän jälkeen mennään vielä kerran kotona ja kerran vieraissa ennen kolmen viikon mittaista joulutaukoa.