Jääkiekosta painiin ja ratsastukseen – Elmeri Aaltonen hyppää innokkaasti eri lajien pariin

0
Elmeri Aaltonen on nuoresta iästään huolimatta kokeillut jo lukuisia eri lajeja. Tulevaisuudessa hän haluaa olla kiekkoilija ja maatalon isäntä.

Kun 6-vuotiaalta Elmeri Aaltoselta kysyy tämän harrastuksista, lista on hämmästyttävän pitkä, vaikka ikää on vähän. Innokas urheilijan alku on kokeillut niin suunnistusta, painia kuin ratsastustakin. Tälläkin hetkellä harrastuksia on yhteensä neljä.

– Talvikaudella pelaan jääkiekkoa ja salibandyä ja kesällä taas jalkapalloa sekä harrastan myös yleisurheilua, Elmeri listaa.

Äiti Outi Aaltosen mielestä Elmeri on välillä liiankin innokas kokeilemaan eri lajeja, mutta pojalla on käsittämätön motivaatio ja innostus urheiluun, eikä harrastusten parissa ole ollenkaan huonoja päiviä.

Osa lajeista, kuten jääkiekko, on siirtynyt sisaruskatraassa isoveljeltä pikkuveljelle. Veljekset myös liikkuvat paljon yhdessä vapaa-ajalla, ja pallot ja mailat kaivetaan usein esille myös sisätiloissa.

– Isoveljen kanssa potkitaan paljon palloa ja pelataan salibandyä sisällä, vaikka äiti suuttuukin siitä.

Jääkiekkoharjoituksissa käydään kahdesti viikossa, minkä lisäksi Elmeriin saattaa törmätä lähes aina jäähallin vapaavuoroilla. Joka toinen viikonloppu on myös Kettuliigan peli Raumalla, mutta Elmeri on käynyt useamminkin tuuraamassa poissaolevia pelaajia.

Elmerin mukaan parasta harrastuksissa on pelit ja kaverit, eikä harrastamisessa ole mitään tylsiä juttuja. Jääkiekko sekä ylipäätään kaikki mailapelit lukeutuvat Elmerin suosikkilajeihin. Luistimet Elmeri sai jalkaansa jo kolmen vuoden iässä ja vuotta myöhemmin homma alkoi jo sujua.

Useat jääkiekkoa pelaavat kaverit ovat myös samassa esikoulussa, joten pelit eivät rajoitu pelkästään harjoituksiin. Samojen kavereiden kanssa lauotaan myös kiekkoja ennen ja jälkeen varsinaisten harjoitusten.

– Paras kokemus ja paras asia jääkiekossa on ehdottomasti se, kun lämää maaleja!

Elmerin itsensä mielestä kaikkien kannattaisi kokeilla jääkiekon pelaamista. Lajin vauhdikkaan olemuksen ja maalinteon lisäksi sen parissa voi kokea myös muita hauskoja asioita.

– Kannattaa pelata jääkiekkoa, sillä siellä on paljon hyviä kavereita, siellä soitetaan musiikkia pukukopissa ja otetaan pitkiä suihkuja, Elmeri naurahtaa.

Kaikki aika ei sentään nuorella kiekkoilijalla kulu jääkiekkokaukaloissa, vaan aikaa löytyy myös tavallisille lapsen puuhille ja leikkimiselle.

– Vapaa-ajalla ajelen polkuautolla ulkona ja teen pihahommia. Olen myös välillä kavereiden kanssa.

Näin nuoressa iässä tärkeintä on ylipäätään liikkuminen, jotta liikkumissuositus täyttyy, joten suuria tulevaisuuden haavekuvia ei vielä maalailla, eikä urheilusta haluta tehdä liian vakavaa. Elmeri kuitenkin haluaa jatkaa harrastamista ja etenkin jääkiekon pelaaminen kiinnostaa.

– Totta kai jatkan ihan isoksi saakka ja haluan olla kyllä hyvä kiekkoilija.

Kiekkouran miettimisen lisäksi mielessä on myös maanläheisempi ajatus tulevaisuuden ammatista.

– Aion olla myös maatalon isäntä!