Joulutuli sytytetään Kasitien kulkijoille

0
Maaseutunuorten joulutulet syttyvät perinteisesti Laitilassa Kasitien varteen. Arkistokuva.

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton maaseutunuoret sytyttävät teiden varsille joulutulet illansuussa torstaina 22. joulukuuta. Laitilassa joulutuli palaa Kasitien varrella Untamalassa Kasitorin läheisyydessä.

Joulutulilla maaseutunuoret, maa- ja metsätalousyrittäjät sekä maatilamatkailuyrittäjät haluavat myös kiittää kuluttajia vastuullisista valinnoista. Siitä, että he valitsevat kotimaista, laadukasta ruokaa.

MTK:n maaseutunuorten joulutulet on pitkä perinne, joka alkoi vuonna 1994 Pohjanmaalta. Nyt katkeamattomana jatkunut tapahtuma on laajentunut kattamaan koko maan. Joulutulia sytytetään arviolta sataan paikkaan ympäri Suomen.

Maaseutunuoret toivottavat joulumatkaajat tervetulleiksi maaseudulle joulunviettoon.

– Joulutulia sytytetään lähellä ja kaukana, isosti ja pienesti. Kaikkien tavoitteena on kuitenkin ilahduttaa ohikulkijaa ja tuoda joulumieltä niin matkalaisille kuin naapureillekin, kertoo MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja Ville Koivuniemi.