Jyskeen kiekkoilijat löysivät lopussa oikean tahtotilan – Joukkue intoutui viimeisillä minuuteilla näyttämään osaamistaan niin vastustajalle kuin itselleenkin

0
Arkistokuva

Juha Laine

Oikeanlaisen pelifiiliksen puuttuminen on paistanut Jyskeen jääkiekkomiesten pelaamisesta loppusyksyn aikana. Pienten turhautumisten kehä on pyörinyt niin, että pistetahti on ollut normaalia hitaampi. Lauantaina nähtiin ilahduttavia merkkejä vanhasta, kun joukkue intoutui viimeisillä minuuteilla näyttämään osaamistaan niin vastustajalle kuin itselleenkin.

Paimion Haka johti Jyskeen kotikaukalossa peliä 2–3 vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua. Sitten Jyskeen hyvä meininki painoi pelin vieraiden päätyyn ja se tuotti hedelmää. Kolme reppua nopeaan tahtiin ja maistuva voitto maalein 5–3.

– Pitkästä aikaa löytyi tahtoa ja vaihtopenkilläkin tsempattiin niin kuin kuuluu, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela kommentoi.

Ensimmäisessä erässä mentiin sopuisasti kokonaan ilman tilastomerkintöjä. Kun jää oli tasoitettu, toimitsijoilla olikin enemmän hommia. Jäähyaition ovi kävi yksipuolisesti, sillä kaikki erän neljä kaksiminuuttista menivät isännille. Konsta Salin (Frans Urpolahti, Ville Laurell) rikkoi kuparisen, ennen kuin vieraat osuivat kahdesti.

Kolmannen erän alussa Laurell pohjusti seuraavaa osumaa ja Kasper Grönvall tasoitti 2–2:een. Haka rokotti jäähyilystä ja siirtyi johtoon ylivoimalla.

Jyskeen hyvä vaihe alkoi myös ylivoiman kautta. Patrik Sarin ja Tommi Touru petasivat paikan Jani Kiiskille , joka laittoi verkot tötterölle. Voittomaalin 4–3:een laukoi Teemu Nurmi (Toni Riekko, Sarin), kun peliä oli jäljellä sekunnilleen kolme minuuttia. Haka haki tasoitusta lopussa ilman maalivahtia, ja Grönvall pääsi heittämään illan toisen kaappinsa tyhjiin.

Viimeisen periodin hyvästä tsempistä kertovat myös torjunnat. Dani Salo venyi seitsemään koppiin viimeisessä erässä, kun Hakan veskarille kirjattiin 17 torjuntaa.

Joululoma lähenee, mutta sitä ennen pelipaidat puetaan vielä kahdesti. Harvinainen arkipeli on edessä torstaina Turussa Chiefsin vieraana. Syyskauden viimeinen koitos on kotikentällä ensi lauantaina. Kolmantena oleva Jyske saa silloin vieraakseen sarjavitosen PKS:n.