– Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy. Sinne saattaa löytää vaikka paikallansa pysyy, Laitilan sivistystoimen väki kajauttaa Kustaa Hiekan lukutuvan edustalla.

Laulua säestetään musiikkiopiston uusilla ulkosoittimilla. Pieni räntäsadekaan ei haittaa. Alunperin heidän piti vain soitella ulkosoittimia, mutta musiikkiopiston rehtori Jussi Kaurasen päässä syntyi edellisiltana idea:

– Sanoin, että pitäähän meidän joku biisi soittaa.

Lauluksi valikoitui Joulumaa. Kauranen avasi työkavereilleen lyhyesti ulkosoitinten soittamisen saloja ja isommitta harjoitteluitta lauluesitys näki päivänvalon.

[youtube_channel resource=0 cache=300 fetch=10 skip=0 num=1 ratio=3 responsive=1 width=306 display=thumbnail thumb_quality=hqdefault norel=1 nobrand=1 showtitle=none titletag=h3 desclen=0 noanno=1 link_to=none goto_txt=”https://youtu.be/ZNAkRMNTGLI”