Keppostelevat tontut kiertävät keskustassa perjantaina

0
Takarivissä vasemmalta Peppi Sainio, Milena Arvonen, Susanna Kari, Suvi Jalonen, Werner Nieminen ja Joona Vainio. Eturivissä vasemmalta Eveliina Kari, Säde Hakala, Tiia Valavuo ja Olivia Valavuo.

Jussi Vaajasaari

Laitilan keskustan kivijalkamyymälöissä voitörmätä perjantai-iltanakepposteleviintonttuihin.

– Keppostelevien tonttujen illan ajatuksena on tarjota mahdollisuus tehdä jouluostoksia kotipaikkakunnalla myös ilta-aikaan, sanoo Maammekaupan Jarkko Knuutila. 

Vakka-Suomen kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen oppilaat esittävät Keppostelevia tonttuja. Teatteriryhmää vetää teatteri-ilmaisun ohjaaja Tiia Valavuo.

– Nuorille on jaettu roolit kunkin luonteen ja omaksuttujen taitojen mukaan. Tontut toteuttavat kepposia, joita on mahdollista toteuttaa myymälätiloissa, sanoo Valavuo.

Lahjatonttu Eveliina Kari kyselee niin lapsilta kuin aikuisilta heidän lahjatoiveitaan joulupukille.

– Äiti ja isä etsivät minulle uutta harrastusta ja löysivät tämän teatteriryhmän, kertoo Eveliina Kari.

Laulajatontut Milena Arvonen ja Susanna Kari ovat musiikin harrastajia ja esittävät reippaita joululauluja. Tanssitonttu Olivia Valavuo viihdyttää asiakkaita liikkuen tossuissaan tanssillisin kuvioin. Vitsitontut Joona Vainio ja Werner Nieminen kertovat hauskoja juttuja veitikkamaisin elkein.

– Olen ollut monta kertaa mukana Tiian ryhmässä ja Louhenlinnassa esitetyssä lyhytelokuvassa “Kullervon kirous”, kertoo Werner Nieminen.

Hyvän mielen tonttu Säde Hakala jakaa asiakkaille iloisia viestejä.

– Laitilassa toimii kaksi teatteritaiteen ryhmää, ja molemmissa on tilaa uusille nuorille, mainostaa Tiia Valavuo.

Keppostelevien tonttujen hengessä jokaisessa tempaukseen osallistuvassa liikkeessä on kello 17 alkaen piilotettuna kolme tonttuhahmoa, joiden löytäjille on luvassa yllätyksiä ja alennusetuja.

– Uskoisin, että saamme luotua perjantai-iltana keskustaan oikein mukavan joulutunnelman, sanoo Maammekaupan Jarkko Knuutila.

Keppostelevat tontut aloittavat keppostelunsa Vihtorintorilta ja pyörähtävät sitten keskustan liikkeissä.