Kiekkomiehet maalin tappiolla joululomalle – Jyske on tukevasti sarjan keskikastissa

0
Arkistokuva

Juha Laine

Jyskeen kuntokäyrä on jonkin aikaa näyttänyt alaspäin, eikä viimeisellä viikolla suunta kääntynyt. Kotipelin lisäksi joukkueella oli arkipeli torstaina, ja tulos kahdesta pelistä oli sama kuin Kojolla Euroviisuissa, siis pyöreä nolla.

Torstain myöhäisillan vieraspelit eivät ole varsinaisesti houkutelleet pelaajia. Niinpä Jyske oli normaalia laihemmalla kokoonpanolla Chiefsiä vastaan Turussa. Vaikka pienellä porukalla pelattiinkin, tulos oli pettymys.

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen alamäki alkoi, eikä jarruja ollut mukana. Chiefs kylvetti laitilalaisia kylmällä vedellä lukemin 10–3.

Tommi Touru aloitti maalinteon Markus Saarisen ja Johannes Rannan esityöstä ja toi luottamusta starttiin. Kun omissa alkoi kolista, ei Jyskeellä ollut eväitä Chiefsin vyörytykseen.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 4–1 ja kahden erän jälkeen 8–1. Sarjapisteet oli tässä vaiheessa jo jaettu, numeroiden kaunisteluun lopussa osallistuivat Konsta Salin (Kasper Grönvall) sekä Saarinen (Iiro Törhönen, Kasperi Hirvasoja).

Lauantaina oltiin kotiaskissa ja vastassa Paimion toinen kakkosdivarijoukkue PKS. Jälleen Jyske joutui takaa-ajajaksi melko nopeasti, mutta peli pysyi kohtuullisen tasaisena. Toisessa erässä vierasjohto oli 0–2, ennen kuin Konsta Salin avasi isäntien maalitilin Crister Isolaurin ja Frans Urpolahden passatessa. Tämän jälkeen PKS onnistui kahdesti, ja peli näytti kolmannen erän puolivälissä jo ratkenneen.

Toni Riekon kavennus sytytti kotijoukkueen yrittämään vielä sarjapinnojen haalimista. Viisi minuuttia ennen loppua Saarinen (Grönvall, Isolauri) muutti tilanteeksi 3–4.

Laukauksia vastustajan maalille saatiin lopussakin, mutta oman joukkueen jäähy sekoitti Jyskeen tasoitushaaveita. Maaleja ei enää nähty, ja näin Jyske joutui lähtemään kolmen viikon joulutauolle maalin tappio niskassaan.

Jyske on tukevasti sarjan keskikastissa, mutta kärkijoukkueet ovat karanneet kauas. Viimeiset joukkueet ovat kaukana, joten tippumisvaaraa ei pitäisi olla, vaikka kevät ei sujuisi suunnitelmien mukaan. Jyskeellä on 27 sarjapinnaa 16 pelistä ja on tällä saldolla sijalla neljä.