Laitilassa lauletaan Jippii-lauluja yhteislauluna tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa

0
Ilon Helmet on esiintynyt Laitilassa jo vuosikymmenien ajan. Arkistokuva: Arja-Liisa Heilä

Ensimmäiset Jippii-laulut tehtiin vuosituhannen vaihteessa suomalaisia lapsia varten. Nyt lauluja on jo yli 150 ja suomenkielisiä äänitteitä on syntynyt tusinan verran. Alussa lapsia oli vain kolme, joiden innostuksesta laulut laajenivat ympäri valtakuntaamme ja Viroa.

Suomessa lauluja lauletaan jo reilusti yli sadassa eri kuorossa. Laulujen kääntäminen eri kielille yllätti tekijätkin, sillä jo ensimmäisiä lauluja alettiin heti kääntää Viron ja Unkarin kielille ja nyt lauluja lauletaan yli sadalla kielellä ympäri maailman. Käännösohjelmassa on 119 kieltä ja lauluja opettelevat paikalliset lapset.

Laitilan seurakunnan Ilon Helmet -kuoro kutsuttiin mukaan Valo voittaa -tapahtumiin syksyllä 2006, ja matka on jatkunut yhtäjaksoisesti siitä lähtien. ”Valo voittaa kaiken pimeyden. Valo voittaa, risti Jeesuksen. Aika koittaa, aika rakkauden, siksi kannamme kynttilää!” Näistä lasten lauluista nauttivat aikuisetkin. Erään nuoren äidin toiveesta pääsee nyt laulamaan ilman esiintymispaineita.

Jippii-laulut kaikuvat Laitilassa valtakunnallisestikin tiettävästi ensimmäistä kertaa yhteislauluina. Viattomien lasten päivänä, keskiviikkona 28. joulukuuta kello 18 lauletaan Laitilan kirkossa Jippii-lauluja yhteislauluina. Tuokion kokonaisuus rakentuu toiveitten mukaan. Suosikkeja saa toivoa kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen lahja.pavela@gmail.com tai tekstaamalla numeroon 0500-839461.

– Rakennetaan yhdessä koskettavien laulujen kultainen tuokio, josta ammentaa voimaa pitkälle alkavaan vuoteen. Yhteislauluhetki on avoin kaikille vauvasta vaariin! Lahja Pavela sanoo.