Lasten ja nuorten hyväksi -rahastolta tukea ukrainalaisten lasten ompelupiirin esiintymispukujen valmistamiseen

0
Rahaston perustaja Jukka Alkio kuvattiin lahjoitustilaisuudessa yhdessä ompelupiirin kanssa. Kuva: Ilkka Vuorela

Lasten ja nuorten hyväksi -rahasto tukee Laitilassa asuvien ukrainalaisten lasten harrastamista. Rahasto lahjoitti keskiviikkona 400 euroa ukrainalaisten lasten ompelupiirin materiaalihankintoihin ja esiintymispukujen valmistamiseen käsityönä.

Rahaston hoitokunta katsoo toiminnan olevan arvokas tuki ukrainalaisten lasten ja nuorten kulttuuriperinteen ja -identiteetin säilymiselle ja vahvistamiselle. Ompelupiirin järjestäjänä toimii Viktoria Hulenko. Ompelupiiriin osallistujat olivat yhdessä lasten kanssa vastaanottamassa huomionosoitusta.

Lasten ja nuorten hyväksi -rahasto perusti vuonna 2010 silloinen Laitilan kaupunginjohtaja, kunnallisneuvos Jukka Alkio. Rahaston sääntöjen mukaisesti sen hoitokunta päättää vuosittain lahjoituksen kohteen ja summan osoitettuna henkilöille, yrityksille tai yhteisöille, jotka ovat edesauttaneet lasten ja nuorten aseman parantamista Laitilassa.