Mihin Laitilassa kuuluu tehdä kompostointi-ilmoitus?

0
Kiinteistöllä saa kompostoida siellä syntyvää biojätettä, mutta tästä on tehtävä kirjallinen ilmoitus kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Arkistokuva: Marttiina Sairanen

Laitilan Sanomiin tuli viesti, jossa lukija kysyy, mihin Laitilassa kuuluu tehdä kompostointi-ilmoitus?

Toimitus selvitti asiaa. Laitilan kaupungin verkkosivuille, asumisen palvelut ja jätehuolto -osioon päivitettiin tällä viikolla lomake, jonka voi tulostaa ja lähettää sähköisesti teknisen toimen sähköpostiin eli osoitteeseen tekninen.toimi@laitila.fi. Ilmoituksen tekniselle toimelle voi jättää myös paperimuodossa.

Kaupungin sivuilla kerrotaan, että jätelain mukaan jätteen haltijan on annettava tiedot biojätteen kiinteistöllä tapahtuvasta pienimuotoisesta käsittelystä kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta.