Näperrä jouluksi – Talon kaavat tulitikkuaskista

0
Tulitikkuaski voi toimia kaavana söpöille piparkakkutaloille.

Jaana Pakarinen

Minikokoinen piparkakkutalo on hauska pieni joululahja lähes kenelle tahansa. Pieni talo on helpompi koota kuin suuri, sillä sulatetun sokerin sijaan minitalo pysyy pystyssä valkuaisesta ja tomusokerista vatkatulla pikeerilläkin.

Piparkakkutaikinan voi valmistaa itse tai käyttää valmista taikinaa.

Talon kaavat saa kätevästi tulitikkuaskista. Taloon tarvitaan neljä leveämmän sivun kokoista palaa (talon seiniksi ja katoiksi) sekä vielä kaksi samankokoista palaa, joiden yläpäätyihin leikataan 90 asteen kulmat. Muista valmistaa myös talolle pohja, siis pihamaa.

Talon osat kannattaa koristella ennen talon kokoamista. Kun koristelut ovat kuivuneet, liimaa talon osat yhteen pikeerillä.