Päihtyneitä ja ajo-oikeudettomia kuljettajia Vakka-Suomessa

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisi tapasi epäiltyjä rattijuoppoja viikonlopun liikenteestä Vakka-Suomessa. Eräs ajo-oikeudeton kuljettaja jäi kiinni kahdesti saman illan aikana.

Perjantaina puolen yön aikaan poliisi sai ilmoituksen ojaan ajetusta henkilöautosta Lyökintiellä Uudessakaupungissa. Auto oli seilannut vastaantulevien kaistalla ja lopulta suistunut tien vasemmalle puolelle ojaan.

Partio tavoitti auton omistajan kävelemästä noin kahden kilometrin päässä autosta. Mies kertoi ajaneensa autollaan ojaan. Partio puhallutti miehen ja alkometri antoi lukemaksi 1,49 promillea.

Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet kuljetettiin Rauman poliisivankilaan.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä noin kello 01.45 poliisi havaitsi valvonnan yhteydessä auton, joka eteni hitaasti ja seilasi vastaantulevien kaistalla Laitilan keskustassa.

Partio pysäytti auton Vallesmannintiellä tarkastusta varten. Auton kuljettajana ollut nainen puhalsi poliisin alkometriin 1,51 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ajo-oikeudeton kuljettaja kiinni kahdesti puolen tunnin sisään

Sunnuntai-iltana noin kello 20.15 partio havaitsi Uudessakaupungissa henkilöauton, joka lähti liikkeelle S-Marketin parkkialueelta. Partio päätti pysäyttää henkilöauton tarkastusta varten Ajurinkujalle. Auton kuljettajana ollut mies puhalsi 0 promillea ja hänelle tehty huumausainepikatesti antoi negatiivisen tuloksen.

Kuljettajalla ei kuitenkaan ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kyseessä oli miehen 10. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisään ja lisäksi autossa oli edelleen kesärenkaat. Miehellä oli kyydissään yksi matkustaja.

Puoli tuntia myöhemmin poliisipartio havaitsi samaisen henkilöauton kääntyvän Hiuntieltä Kajavakujalle. Partion tavoitettua auton kävi ilmi, että kuljettajana oli sama mies kuin aikaisemminkin. Myös auton kyydissä oleva henkilö oli sama.

Autossa oli edelleen kesärenkaat. Kuljettaja jäi kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 11. kertaa vuoden sisään.