Ravit: Kiveisellä hieno Porin reissu

0
Jere Kiveinen ajoi sunnuntaina voiton mynämäkeläisellä Nosteella. Kuva valjakosta on viime talvelta Turusta, jossa myös tuli voitto.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalainen Jere Kiveinen teki terävän iskun Poriin sunnuntaina. Ohjastajana tänä vuonna 300 kisasta 19 voittoa, 52 muuta totosijaa ja 68 tuhatta euroa ajanut kuski napsi Porissa parhaat palat Nosteella (29,6a) enintään 35 tonnia tienanneiden kylmäveristen ryhmäajossa.

Kakkostilan Kiveinen ajoi Really Lovella (19,2) sekä kolmannet sijan Rainbow Highlightilla (18,0a) ja Zara Josefinalla (17,1a).

Työteliäs ravipäivä teetti vielä Some Adolfin ajamisen viidenneksi ja Isosalon Ihmeen seitsemänneksi.

Loppuvuosi on mennyt mukavasti myös Merran Jyskeellä, joka on laitilalaisten Seppo Kivijakolan ja Mirja Mäkelän kasvattamista 12 ravihevosesta toiseksi viimeinen. Kilun Peedron 11-vuotiasta ruunattua poikaa nuorempi on jo kilpauransa lopettanut vuotta myöhemmin syntynyt Merran Tuure.

Merran Jyskeellä on nyt 72 kilpailusta 17 voittoa, 15 kakkosta ja kahdeksan kolmosta. Omistajille on rahaa tullut vajaat 42 tuhatta euroa. Seuraavaksi ruuna starttaa huomenna lauantaina Vermossa.

Merran Jyskeen emä on samojen kasvattajien Merran Viri. Sen emä Vitrilli taas varsoi Kivijakolan ja Mäkelän parhaan kasvatin Merran Emilin, josta haaveiltiin maakunnan edustajaa Turun 2016 kuninkuusraveihin. Se vuosi ei mennyt edelliskauden tapaan, mutta ori ehti urallaan 72 startista ottaa 22 voittoa ja 78 115 euroa palkintoina.