Sadun pääroolissa nallet ja lapset – Vakka-Suomen taitoluistelijoilla näytös Laitilassa

0
Vakka-Suomen Taitoluistelijat harjoittelevat Uudessakaupungissa ja Laitilassa. Näytökseen osallistuu kaikkiaan 36 luistelijaa.

Jouluyönä tapahtuu jotain todella outoa. Hiutaletar tekee taikojaan ja lelut heräävät henkiin. Mutta hui sentään, jos lelut eivät löydä takaisin kaappiin keskiyöhön mennessä, ne katoavat kokonaan. Miten lapset onnistuvat houkuttelemaan nallet ja nuket takaisin kaappiin?

Laitilan jäähallissa nähdään lauantaina 17.12. luistelunäytös, jota vie katsojat sadun maailmaan. Jäällä nähdään 36 luistelijaa.

– Nuorin on vasta 4-vuotias Aatu Salmela ja vanhimmat luistelijat ovat 17-vuotiaita. Jäällä on siis luistelukoululaisista aina kilpaileviin luistelijoihin, seuran päävalmentaja Milla-Riikka Aaltonen kertoo.

Vakka-Suomen taitoluistelijat on keväällä 2020 perustettu seura, jossa on sekä harrastusluistelua että kilpaluistelua. Kisamenestystäkin on tullut mukavasti. Jäällä nähdään myös kisoissa menestynyt Noora Hannula.

– Näytöksessä nähdään muun muassa piruetteja ja kaksoishyppyjä, Milla-Riikka Aaltonen sanoo.

7-vuotiaan Eevin äiti, Elina Markela , uskoo, että yleisö ihastuu myös pieniin luistelijoihin, jotka sinnikkäästi ovat opetelleet tekniikkaa ja koreografiaa. Sadun tarinan ovat rakentaneet valmentaja ja lasten vanhemmat yhdessä. Koreografian on tehnyt Milla-Riikka Aaltonen ja hän on löytänyt näytökseen myös hienoa musiikkia.

– Sekin on taito löytää juuri oikeanlainen musiikki, Elina Markela kehuu.

Seuralla oli näytös viime keväänä Laitilassa. Katsomoon kertyy luistelijoiden tukijoukkoja, mutta Markela rohkaisee lähtemään katsomaan luistelunäytöstä, vaikka itsellä ei olisi mitään kokemusta taitoluistelusta. Luistelu on kaunista ja sadun maailma kiehtoo lapsia.

Sadun päärooleissa on kaksi lasta, joiden lelut heräävät henkiin. Näitä lapsia esittävät Aada Johansson ,11, ja Olivia Kaasalainen ,11. Olivia on harrastanut taitoluistelua viitisen vuotta, Aada kuusi vuotta.

– Luisteleminen on vaan niin kivaa, tytöt hehkuttavat.

He nauttivat myös esiintymisestä, vaikka akselihyppy hiukan jännittää.

– Varmaan katsomossa on koulukavereita ja mamma ja pappa, ehkä vaarikin, Olivia miettii. Hän uskoo, että esitys menee hyvin, sillä sitä on harjoiteltu marraskuusta alkaen.

Valmentaja Milla-Riikka Aaltonen kertoo, että seuraava luistelukoulu alkaa tammikuussa ja luistelukouluun voi tulla 3-vuotiaasta lähtien. Jos luistelukouluun tulee kouluikäisiä, heille muodostetaan oma ryhmä.

– Taitoluistelu on kasvujohteinen laji. On hienoa, jos jälleen ensi vuonna saamme uusia luistelijoita, hän toivottaa tervetulleeksi.