Yhteinen joulu Laitilassa – Maajussille morsian -ohjelmassa toisensa löytäneet Victoria ja Victor lomailivat marraskuussa Balilla

0
Laitilalaispuutarhuri Victoria Kentonille jäi hyvät muistot Maajussille morsian -ohjelmasta.

Laitilalaisen puutarhurin Victoria Kentonin kulunut vuosi on ollut tuttuun tapaan hektinen. Tavallisuudesta poiketen sitä kuitenkin rytmittivät suositun televisiosarja Maajussille morsian -ohjelman kuvaukset.

– Se oli hauska kokemus. Siitä sai niin paljon irti ja ympärillä olleet ihmiset olivat todella mukavia. Minulle jäi todella positiivinen fiilis sarjasta.

Kuvausten intensiivisin vaihe oli viime kesänä, jolloin Victorian tilalle saapui kolme sulhasehdokasta. Puutarhalla elettiin kiireistä sesonkiaikaa, mutta Victoria oli etukäteen valmistellut kaikki minkä pystyi. Tämä venytti kuvausviikkoa edeltäviä työpäiviä pisimmillään jopa 19-tuntisiksi.

– Sen viikon työt jäivät melko pitkälti työntekijöiden hoidettavaksi. Aamulla heräsin aikaisin ja menin töihin ennen kuin kuvausryhmä tuli tänne ja katsoin, että kaikki on kunnossa. Lisäksi kävin puutarhalla vielä illalla.

Sulhasehdokkaat viipyivät Laitilassa viisi päivää. Niiden päivien aikana Victoria kävi treffeillä Kauppilan umpipihalla, Kalannissa, Raumalla ja Untamalassa sekä Laitilan frisbeegolf-radalla.

– Minä kerroin, että mitä täällä päin voi tehdä ja he hoitivat käytännön järjestelyt.

Juhoa Victoria kuvailee rauhalliseksi ja Aleksia porukan puheliaimmaksi. Victor puolestaan alkoi pikkuhiljaa erottua joukosta edukseen, ja ohjelman päätteeksi laitilalainen maajussitar valitsi hänet. Kuvausten aikaan vielä Ahvenanmaalla asunut Victor ja Victoria ovat tapailleet kuvausten päättymisestä asti.

Syksyn aikana Victor on muuttaneet mantereelle, Tammisaareen. Lisäksi mies on tuttu vieras Laitilassa. Kaksikko lomaili yhdessä marras–joulukuun vaihteessa Balilla.

– Siellä oli kivaa. Ihan huippu reissu.

Balin matka on ollut Victorian haaveissa jo pitkään. Hän suunnitteli lähtevänsä sinne hyvän ystävänsä kanssa. Kun kuitenkin alkoi näyttää siltä, ettei ystävä pysty tänä vuonna vielä lähtemään, Victoria päätti kysyä lähtisikö Victor mukaan.

Sekä Victor että Victoria ovat nauttivat aktiivisista lomapäivistä, joten matka piti sisällään runsaasti erilaisia retkiä sekä vesijuttuja kuten delfiinien kanssa uimista, snorklailua sekä retkiä vesiputouksille. Victor kävi myös sukeltamassa.

Etenkin Balin upeat koralliriutat jäivät Victorian mieleen.

– Siellä oli sellainen pitkä monta sataa metriä pitkä korallisriutta. Siinä meni virtaus, joten riutan päällä saattoi vain kellua ja katsella kaloja.

Victoria ja Victor näkivät muun muassa jättimäisiä paholaisrauskuja sekä suuren mureenan, joka hämmästytti myös paikallisoppaat.

– Se oli pidempi kuin minä. Se oli uinut 10–15 metrin päähän rannasta.

Kaksikon kemiat pelasivat hyvin yhteen matkan aikana.

– Me pelattiin jotenkin tosi hyvin yhteen eikä meille tullut reissun aikana mitään ongelmia. Molemmat tykkäsimme samanlaisista asioista.

Kaksikko siis tapailee toisiaan, mutta Victoria ei kuitenkaan halua sen kummemmin määritellä heidän suhdettaan. Kummankin toiveissa on, että he voisivat tutustua kaikessa rauhassa toisiinsa.

– Se on mennyt tällä tavalla omalla painollaan.

Victor on tulossa viettämään joulua Laitilaan. Yhteinen joulu noudattelee Victorian perheen joulutraditioita.

– Syödään aamupuuro, käydään aamusaunassa ja mennään iltapäivällä vanhempieni luokse syömään. Siellä avataan myös lahjat ja juodaan kahvit. Käymme myös hautausmaalla. Illalla katsellaan yhdessä jouluelokuvaa.

Victorian lempijouluruoka on lanttulaatikko. Lisäksi perheessä on yksi jouluherkku, jota ilman joulu ei yksinkertaisesti tule. Victoria epäilee reseptin syntyneen, jotta olisi joku jouluruoka, joka maistuisi lapsillekin.

– Äitini tekee salaattia, jossa on makaronia, lauantaimakkaraa, kurkkua ja omenaa. Siihen tehdään italiaisesta salaatinkastikkeesta ja etikasta kastike.

Yhteinen jouluateria on hänelle myös joulun kohokohta.

– Paras hetki on se, kun ollaan kaikki koolla. Myös ilta on kiva, koska silloin voi käpertyä sohvalle muksut kainalossa ja syödä herkkuja.

Jouluvalmisteluiden suhteen Victoria stressaa eniten siivousta, ja joulua varten hän siivoaakin jokaisen kaapin.

– Vähän perusteellisempi siivous on hyvä tehdä kerran kerran vuodessa.

Uusi vuosi on jo ihan kynnyksellä. Victoria toivoo, että vuodesta tulisi puutarhalle hyvä.

– Haaveilen, että tulee hyvä vuosi eikä tarvitsisi stressata tavanomaista enempää. Odotan jo, että näen asiakkaitani. Heihinkin on syntynyt erityinen suhde. Lisäksi toivon, että pääsisimme reissuun lasten kanssa sekä näkemään ja kokemaan kaikkea.