Jääkiekko: Jyskeelle jatkoaikatappio

0
Jani Kiiski raivaa Salon Kiekkohaiden peluria pois tieltään.

Juha Laine

Jyskeen pistetili karttui viikonlopun aikana yhdellä pinnalla. Loput kaksi paunaa lähtivät Salon Kiekkohaiden matkaan, kun ottelu Laitilassa päättyi lukemiin 5–6 jatkoajan jälkeen.

Täksi kaudeksi tälle sarjatasolle noussut Kiekkohait tarvitsee kipeästi pinnoja, jotta ei joutuisi putoamiskarsintaan. Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela antoi tietystä piirteestä tunnustusta salolaisille.

– Heillä on iso kotikaukalo ja ehkä siksi ovat erittäin luisteluvoimainen joukkue, Saarela kehui.

Kovaa viilettävä porukka ei ollut otollinen vastus Jyskeelle, kun jälleen mukana oli vain kymmenen pelaajaa. Joukkueen vahvuus on tällä kaudella ollut vaihtelevampi kuin kertaakaan kakkosdivisioonassa vietettyjen vuosien aikana. Tämä on ollut suorassa suhteessa myös menestykseen.

Jyske pommitti kohti vastustajan maalia selvästi enemmän ja pakotti vieraiden veskarin 45 torjuntaan. Aleksi Virtalalle Jyskeen maalilla riitti 28 koppia.

Ensimmäiseen maaliin saivat merkinnän kaikki ne herrat, joita valmentaja kiitteli pelin jälkeen. Nuorukaiset Joonas Vainio, Tommi Touru ja Frans Urpolahti loivat tasaisesti paikkoja läpi ottelun.

– Miehekkäästi tämä ketju pelasi etenkin hyökkäyspäässä. Puolustuspelaaminen kaipaa vielä jämäkkyyttä, mutta sitä tulee kokemuksen myötä, Saarela kommentoi.

Avausmaalissa Touru ja Urpolahti petasivat ja Vainio viimeisteli. Touru tälläsi isäntien toisen maalin, joka muutti toisessa erässä tilanteeksi 2–3. Minuuttia myöhemmin Konsta Kerttula tasoitti Törhösen ja Kasper Grönvallin passeista.

Pelin kääntyessä viimeisille minuuteilla Kiekkohait johti 3–4. Myös edellisessä ottelussa edukseen erottunut Ville Laurell oli sitä mieltä, että tämä ei lopu tähän. Ensin Laurell (Urpolahti) tasoitti 4–4:ään, ja Kiekkohaiden karatessa uudelleen johtoon Laurell tasoitti toistamiseen parin minuutin sisään. 5–5 tasoitukseen syöttöpinnat Kerttulalle ja Patrik Sarinille.

– Lopussa tuli maaleja omiin selkeistä virheistä, jotka menee aika paljon väsymyksen piikkiin. Ei meille yleensä tuollaisia tule, Saarela totesi.

Jyske on nyt kuudentena, kun neljä peliä on jäljellä. Kotipelit jatkuvat ensi lauantaina, kun yhden pykälän ylempänä oleva PKS vierailee Laitilassa. Tämä koitos starttaa kello 15.45.