Jääkiekko: Jyskeeltä kohtuullinen esitys sarjakärjen vieraana

0
Kasper Grönvall onnistui maalinteossa. Arkistokuva

Juha Laine

Materiaalin laajuus on monessa pelissä sanellut menestysmahdollisuuksia. Kun Jyske lähti sarjaa johtavan VG-62:n vieraaksi vain kahdella kentällisellä, oli pieni pelko puserossa.

–Etukäteen pelkäsin pahempaa. Kohtuullinen suoritus meidän pieneltä ryhmältä, Jyskeen pääluotsi Pasi Saarela arvioi.

Keskitason performanssilla ei Naantalista pisteitä ollut tarjolla. Kotijoukkue johti jo 5–1, mutta laitilalaispoppoo rokotti viimeisellä minuutilla kahdesti ja sai kaunisteltua loppunumerot 5–3:een.

Isännät pystyivät painamaan pelin painopisteen Jyskeen alueelle tasaisesti, mutta pelkästään yhdessä päässä ei aikaa vietelty. Saarelan mukaan VG piti paljon kiekkoa ei-vaarallisella alueella, mikä teki hallinnasta vain näennäistä. Jyskeen joukkueesta kaksi nuorta miestä sai valmentajan kehut maalipaikkojen luomisesta.

Tommi Touru ja Frans Urpolahti pystyivät tekemään hienosti paikkoja. Täytyy muistaa, että oli sarjan ykkönen kuitenkin vastassa, Saarela hehkutti.

Osa pelaajista oli kipeänä ja viikolla ei yhteistreenejä pystytty pitämään. Mahdollisesti tämä vaikutti alkuun, kun VG pisti taululle 3–0 lukemat 11 minuuttiin. Tämän jälkeen kotijoukkue jäähyili, ja Jyske sai kokeilla ylivoiman toimivuutta yhteensä kahdeksan minuuttia. Tulosta ei tullut. Kavennus tuli tasavoimalla toisen erän lopulla Iiro Törhösen toimesta.

Viimeisen minuutin tehohetkestä vastasi ensin Kasper Grönvall (Patrik Sarin, Frans Urpolahti) ja tämän jälkeen Urpolahti Tourun esityöstä.

Onnistujiin lasketaan myös maalivahti Dani Salo, joka napsi peräti 53 koppia.

Jälleen yksi uusi debytantti viiletti Jyskeen paidassa. Raumalla opiskeleva Oula Suutarinen oli auttamassa Jyskeen kokoonpanovajausta. Tärkeää oli myös puolustaja Sarinin saaminen mukaan, vaikka hän opiskelee muualla.

Jyske jatkaa viidennellä sijalla, kun sarja on kääntymässä loppupuolelle. Lauantaina mennään taas kotiaskissa. Salolaisjoukkue Kiekkohait on putoamisuhan alla ollen tällä hetkellä toiseksi viimeisenä ja yrittää nyt kohentaa tilannettaan Jyskeen kustannuksella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän