Jääkiekko: Jyskeen vuosi alkoi voitolla rankkarikisan kautta

0
Arkistokuva

Juha Laine

Erittäin vaihtelevaa, mutta onnellinen loppu. Sitä oli Jyskeen kakkosdivarimiehistön kevätkauden avauspeli Salossa.

Kotijoukkue Kiekkohait pilasi laitilalaisten hyvän startin toisen erän aikana, mutta Jyske kaivautui erinomaisesti takaisin pinnalle. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 4–4 ja jatkoajalla ei limppua verkkoon saatu. Rankkareissa Kasper Grönvall ja Frans Urpolahti onnistuivat ja se riitti tuomaan ylimääräisen sarjapisteen Jyskeelle.

– Ihan hyvä aloitus. Paljoa ei olisi tarvinnut parantaa, jotta oltaisiin saatu täydet kolme pistettä. Molemmilta hylättiin maali, joten jossittelut menevät suurin piirtein tasan, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela tiivisti.

Vuoden 2023 ensimmäisen maalin tälläsi Ville Laurell (Urpolahti, Markus Saarinen) kuuden peliminuutin jälkeen. Kasper Grönvall lisäsi johtoa erän puolenvälin jälkeen. Avauserän lopulla alkoi vaihe, joka uhkasi viedä koko matsin isäntien nimiin. Neljä osumaa yhdeksässä minuutissa ja oltiin tilanteessa 4–2.

Kiekkohaiden viiden minuutin jäähy auttoi Jyskettä pääsemään takaisin peliin. Isännät protestoivat tätä, mutta valmentaja Saarela ei nähnyt mitään epäselvää tässä tuomiossa.

– Kova taklaus päähän, osumaa nenään ja mahdollinen aivotärähdys. Ei siinä silloin ole epäselvää, vaikka ei olisikaan tullut kyynärpää ylhäällä, Saarela arvioi.

Konsta Kerttula ja Johannes Ranta petasivat ylivoimalla paikan ja Konsta Salin kavensi vielä toisen erän aikana. Viimeistä periodia oli jäljellä enää kolme minuuttia, kun puolustaja Patrik Sarin täräytti tasoituksen Grönvallin passista.

Osa pelaajista tuli otteluun ilman treenituntumaa tämän vuoden puolelta eli siinäkin mielessä tulos oli miellyttävä. Jyskeellä on haasteita pakkipäässä loppukauden osalta, sillä Patrik Sarin ja Crister Isolauri lähtevät opiskelemaan ja eivät ole enää käytettävissä.

– Meillä on kolme raumalaispelaaja tulossa näytille, ja toivottavasti saadaan helpotusta puolustajien tilanteeseen. He ovat opiskelijoita ja taso selviää, kun on muutamat treenit ensin pidetty, Saarela kertoi.

Kevätsesongin ensimmäinen kotipeli on lauantaina. Sarjakakkonen KuKi Harjavallasta saapuu Laitilaan ja matsi starttaa kello 14.45.