Lähi-Tapiola Länsi-Suomi jakaa 50 000 euroa alueensa lasten ja nuorten harrastustoimintaan–Kohteita voi ehdottaa 17.2. saakka.

0
Lasten ja nuorten harrastamista on vaikeuttanut viime vuosina muun muassa korona. Kuvituskuva.

Lähi-Tapiola Länsi-Suomi lahjoittaa 50 000 euroa alueensa lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Lahjoitukset tehdään paikallisten yhdistysten ja järjestöjen ehdotusten perusteella. Tukikohteita voi ehdottaa 17.2. saakka ja lahjoitusten saajat julkistetaan maaliskuun alussa.

– Lahjoituksista päättäessämme huomioimme koko toimialueemme Parkanosta Uuteenkaupunkiin. Toivommekin tukiehdotuksia eri puolilta Länsi-Suomea, toimitusjohtaja Pasi Aakula kertoi maanantaiaamuna järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lahjoituksia voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, jotka toimivat alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnan parissa. Haettavat avustussummat ovat 1 500–2 000 euron suuruisia.

– Toivomme hakijoiden kertovan mahdollisimman konkreettisesti, miten he tuen käyttäisivät.

”Haluamme omalta osaltamme pitää pinnalla keskustelua tärkeästä asiasta sekä tukea lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi tehtävää työtä.”

AAKULA kertoi lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisen valikoituneen lahjoituskohteeksi, koska viime vuosien kriisit ovat iskeneet pahoin juuri siihen.

– Viime vuosina suomalaisten harrastamista on vaikeuttanut merkittävästi korona ja nyt sekä harrastajia että harrastustoimijoita koettelee kurjistuva taloustilanne. Molemmista kärsivät erityisesti lapset ja nuoret.

Lähi-Tapiolan lahjoitus ei ole ihmelääke, Aakula muistuttaa, mutta pitää eri tahojen tukea tärkeänä viestinä.

– Lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyvät epäkohdat ovat osa laajempaa yhteiskunnallista ongelmaa. Kokonaiskuvaa ei tietenkään tällaisella lahjoituksella ratkaista, mutta haluamme omalta osaltamme pitää pinnalla keskustelua tärkeästä asiasta sekä tukea lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi tehtävää työtä.

VIIME vuodet ovat olleet monin tavoin haastavia.

– Jo vuonna 2021 yli kolmannes matalatuloisten perheiden lapsista kertoi, ettei voi osallistua harrastukseen, koska perheellä ei ole siihen varaa. Viime vuonna lähes neljännes oli joutunut lopettamaan harrastuksensa. Nyt yli 90 prosenttia suomalaisista on huolissaan hintojen noususta ja 10 prosenttia ei usko taloutensa kestävän nousun jatkumista, luettelee Aakula huolenaiheita.

Useampaan kertaan toimitusjohtaja Aakula nostaa esiin yhdessä tekemisen voiman.

– Eri tahojen pitäisi nykyistä enemmän yhdistää voimiaan, jolloin saisimme enemmän hyvää aikaiseksi. Monet muutkin Länsi-Suomessa toimivat yritykset ovat viime aikoina tukeneet alueen lasten ja nuorten harrastustoimintaa lahjoitusvaroin. Yritykset voisivat kuitenkin tehdä enemmän yhteistyötä, jotta apu saataisiin kohdennettua vielä tarkemmin sinne, missä sitä eniten tarvitaan, hän toivoo.

Lahjoituskohteita voi ehdottaa esimerkiksi osoitteessa www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/yhtiot/lansi-suomi/lahjoitukset

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän