Laitilan kirjastoauton reitti uudistuu – uusia pysäkkejä ja vähällä käytöllä olleita pois

0
Laitilan kaupunginkirjaston verkkosivuilla on pysäkkikartta, josta voi tarkistaa itselleen sopivimman paikan hakea lukemista kirjastoautosta.

Laitilan kirjastoauton reitti muuttuu. Uudet reitit tulevat käyttöön ensi maanantaina. Tavoitteena on kehittää palvelua ja tukea kylien elinvoimaisuutta.

Muutoksia reittiin tehtiin edellisvuonna tehdyn kyselyn vastausten pohjalta. Kyselyyn saatiin yhteensä 91 vastausta, jotka käytiin läpi viime syksynä. Pysäkkitoiveensa ja yhteystietonsa jättäneille soitettiin ja heidän kanssaan suunniteltiin uusia sopivia kirjastoauton pysäkkiaikoja ja -paikkoja.

Uudet pysäkit muuttavat myös vanhojen, käytössä pysyvien pysäkkien kellonaikoja. Uusi pysäkkiaikataulu on luettavissa kirjaston nettisivuilla.

Pysäkkikartan uudistuksessa luovutaan vähäisellä käytöllä olleista pysäkeistä. Niitä ovat Untamontie 254, Katinhännäntie 165, Kaaritie 23 ja Köykänkuja 68.

Uusia pysäkkejä

  • Parittomien viikkojen maanantai-iltoihin tulee kolme uutta kirjastoauton pysäkkiä Vahantaakse (Vahantaantie 144), Vaimaroon (Hakosaarentie 2) ja Padolle (Sipontie 22).
  • Parittomien viikkojen keskiviikko-iltaan tulee uusi pysäkki Vahantaakse (Vahantaantie 75) ja parittomien viikkojen torstai-iltaan Hiippakuntaan (Haarontie 11).
  • Parillisten viikkojen keskiviikkoiltaan tulee kaksi uutta pysäkkiä: Haukkaan (Haukantie 464) ja Viikaisiin (Viikaistentie 369).
  • Lisäksi vanhat pysäkit Kaukolantie 56 ja Krouvintie 409 siirtyvät toiveiden mukaan sopivampaan ajankohtaan.
  • Kappelimäen koulu, Untamalan koulu sekä Palke saavat uudet pysäkkiajat.