Laitilan terveyskeskuksen vuodeosastolla

0

Jos on velvollisuus puhua, on vaikeneminen rikos. En aio syyllistyä rikokseen ja siksi tuon julki mielipiteeni. Ensimmäiseksi kerron, mitä mieltä olen hoitohenkilökunnasta.

Sairaalassa ollessani seurailin heidän raskasta työtään. En voi olla ihailematta sitä iloista asennetta, jolla he työnsä hoitivat. Voidaan sanoa, että siitähän he saavat palkkansakin, mutta heidän asenteensa on paljon enemmän kuin mikä olisi vähimmäisvaatimus.

Heidän iloisuutensa ja myötätuntonsa oli miltei käsinkosketeltavaa. Joidenkin hoitajien äänestä oli jopa kuultavissa syvä sääli meitä raukkoja kohtaan. Silloin kun hoitajilla oli pieniä vapaahetkiä, oli tavattoman hauskaa kuunnella heidän iloista pulputustaan. Kiitos kaikille teille, jotka ilostutitte meitä olemuksellanne.

Sairaalan ilma

Kerron ensin, kuinka suuri merkitys ilman laadulla on. Kun tulin kotiin sairaalasta, jaksoin tuskin, vaimoni tukiessa, hoippua istumaan. Ajattelin, että minun on mentävä suoraaan petille, en muuta jaksa. Hetken kuluttua ajattelin jaksavani sentään istua tuokion.

Seuraavaksi tuli mieleeni, että voisin käydä ainakin pesulla. Jonkin ajan kuluttua, kuntoni jatkaessa palautumista, tunsin voivani entistä paremmin ja suunnittelin jo suihkuun menemistä. Niinhän siinä sitten kävi, että suihkukin sujui ongelmitta.

Tässä vaiheessa aloin miettiä, mikä aiheutti kuntoni palautumisen. Mitään muuta muuttujaa ei ollut kuin kotini raitis ilma. Huomasin myös, että sairaalahuoneemme oven jäädessä hetkeksi auki, ilma jonkin verran parantui.

Sähkön säästö

Joudun nyt hieman heikoille jäille, mutta ainakin helpoin säästötoimenpide on vaihtaa pistorasiaan pienet yölamput, joiden sähkönkulutus on melkein olematon. Ne voisi laittaa sekä huoneisiin että käytävälle. Loisteputkien vaihto led-valoiksi lienee hankalaa ja kallista. Voisiko lamput vaihtaa kiinteiksi led-valoiksi? Kuvittelisin näillä toimenpiteillä olevan melko suuri sähköä säästävä merkitys.

Wc:n vuoto

Huoneen, jossa kävin vessasssa, oli miltei jatkuva vesivuoto. Se oli kyllä pysäytettävissä, mutta kroonikkopotilaat eivät siihen kyenneet.

Vuoto oli niinkin suurta, että arvelisin sen olleen muutamassa minuutissa ämpärillisen. Eihän vesi niin kallista ole, mutta ei sekään mikään tuhlauksen aihe ole.

Katson nyt täyttäneeni velvollisuuteni ja olen tyytyväinen.

Raimo Siintoharju