Laitilan väkiluku on laskenut 1990-luvun alun huippulukemista vajaalla tuhannella hengellä

0

Tilastokeskus julkisti viime viikolla väkilukutilastonsa. Suomen väkiluku kasvoi viime vuoden aikana, vaikka syntyvyys oli ennätyksellisen alhainen ja kuolleisuus poikkeuksellisen korkea. Suomalaisten yhteenlaskettu määrä kuitenkin kasvoi, koska ulkomailta Suomeen muuttaneiden määrä oli viime vuonna mittaushistorian korkein, lähes 50 000 ihmistä.

Samat trendit näkyvät myös Laitilan seudulla, tosin sillä erolla, että väkiluku on laskeva. Laitilassa, Pyhärannassa ja Uudessakaupungissa kuolleita oli likimain tuplasti syntyneisiin verrattuna. Väestö vanhenee.

Laitilaan muutti toisesta maasta 90 uutta kuntalaista. Maansisäisessä tarkastelussa Laitilaan muutti vajaa 300 uutta asukasta, mutta pois muutti lähes sata enemmän.

Kokonaisuudessaan Laitilan väkiluku laski vuoden aikana 86 ihmisellä, Pyhärannassa miinusmerkki oli 22 ihmisen verran. Ne ovat pieniä määriä verrattuna Uuteenkaupunkiin, jossa väki väheni vuoden aikana lähes 360 ihmisellä.

Varsinais-Suomen kuntien väkilukutaulukkoa tarkastellessa huomaa, että väkilukuaan on nostanut Turku ja sen kupeiden kunnat: Kaarina, Naantali, Lieto, Raisio, Paimio, Rusko, Masku ja Aura. Plussalla olevista kunnista ainoastaan Taivassalo on reippaasti yli puolen tunnin matkan päässä Turusta.

Maakuntatasolla tarkasteltaessa Laitilan seutu on muuttovoittomaakuntien puolella, sillä Varsinais-Suomen suhteellinen väestönkasvu oli koko Suomessa kolmanneksi suurinta. Naapurissa oleva Satakunta sen sijaan koki maakunnista toiseksi suurimman väestötappion.

Reilun 30 vuoden aikana Laitilan väkiluku on laskenut 1990-luvun alun huippulukemista vajaalla tuhannella hengellä ollen uusimmissa luvuissa 8370. Toisaalta Laitilan väkiluku on viimeisen sadan vuoden ajan keikkunut nykyisten lukemien seutuvilla.

Iida Kauppi

iida.kauppi@laitilansanomat.fi