Lehti jää tulematta

0

Ottaa päähän, kun on mikä tahansa juhlapyhä viikolla, niin ainakin toinen lehti jää tulematta. Nytkin loppiaisena 6.1.2023, joka on perjantai. Miksei lehteä tule? Sehän täytyy tehdä täysin arkena ennen ko. pyhäpäivää. Jakelu onnistuu, koska Turun Sanomat ilmestyy ja kannetaan tuolloin. Sen verran on alkanut ottaa tämä ”pelleily” päähän, että tilauksemme päättyy tähän vuosikertaan. Muutoinkin tämä ohut lehdykäinen on jo liikaa suunnattu pois Laitilan asioista muun muassa Pyhärantaan. Yhdistyneekö Plari piakkoin Ugin Sanomiin?

Nimimerkki Kiitti, mulle riitti

Toimitus vastaa:

Kiitos palautteesta. Hienoa, että Laitilan Sanomat on niin odotettu lehti, että yhdenkin numeron pois jäänti harmittaa lukijoitamme. Lehti ilmestyi loppiaisviikolla kuitenkin samaan tahtiin kuin vuosi sitten, eli viime vuonnakin Laitilan Sanomat ilmestyi vain kerran loppiaisviikolla. Koska toimituksemme on pieni ja työpäivät helposti venyvät, käytämme näitä välipäiviä vapaiden ja ylitöiden purkuun. Siinä palautteen antaja on oikeassa, että teimme viime vuonna välillä 12-sivuisia lehtiä, mutta toisaalta teimme myös isoja, 20- ja 24-sivuisia lehtiä.

Lehden kokoa ja ilmestymistä koskevat päätökset vaativat aina suurta harkintaa, sillä myös mediataloudessa on tiukkaa, kuten usealla muullakin toimialalla. Paperin hinta on noussut moninkertaisesti, myös jakelu- ja painokustannukset ovat nousseet sekä kaikki muut kulut. Samanaikaisesti sosiaalinen media ja Google syövät kotimaisen median mainostuloja. Tästä kustannuspaineesta huolimatta investoimme kaiken aikaa myös digitaaliseen puoleen lukijoitamme palvellaksemme. Esimerkiksi viime vuonna otimme käyttöön apin sekä uutiskirjeet.

Teija Uitto, päätoimittaja, Laitilan Sanomat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän