Painajaismainen alku vei mahdollisuudet – Jyske kelluu turvallisesti keskikastissa

0
Konsta Kerttula kaapii aloituksen omalle joukkueelleen Kuparikiekkoia vastaan. Kuva: Olli Pärkö

JÄÄKIEKKO
Juha Laine

Neljä minuuttia ja 0–4, 12 minuuttia ja 0–6. Siinä poikkeuksellisen masentavat lukemat, joilla Jyske aloitti kotipelin Harjavallan ylpeyttä Kuparikiekkoa vastaan. Tällaista starttia ei ole vuosiin tullut ja pelitapahtumatkaan eivät sen puolesta puhuneet.

– Kenttätapahtumien mukaan lukemat eivät olisi kuuluneet olla tuonlaiset. Pystyttiin pitämään kiekkoa ja rakentamaan hyökkäyksiä. Pientä huolimattomuutta, eikä molareillakaan ollut paras päivänsä, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela kertoi hurjan alun syitä.

Moni olisi iskenyt työrukkaset tiskiin tuossa kohdassa, mutta laitilalaisryhmältä löytyi sisua. Osuma kerrallaan joukkue hilautui lähemmäs ja 25 minuutin kohdalla tilanne oli yllättäen jo 5–7.

Viimeisessä erässä vieraat saivat ylivoiman tilanteessa 6–8, kun vahvasti esiintynyt puolustaja Ville Laurell karkasi alivoimalla läpiajoon. Rystyveivaus ei tuottanut tulosta, mutta Laurell kaapi vielä kiekon itselleen ja latasi etukulmasta Jyskeen enää maalin päähän.

Tällainen kiri on lajista riippumatta kuluttava ja virheisiin ei enää ole varaa. Laurellin maalin jälkeen Jyske piti maalin koskemattomana alivoimalla ja sai täyden viisikon kentälle.

Kiekkoa ei saatu omalta alueelta alivoiman jälkeen pois ja väsyneet miehet tekivät parhaansa. KuKi onnistui kuitenkin vääntämään 7–9 osuman pyörityksen päätteeksi, kun peliä oli jäljellä kahdeksan minuuttia.

Tällä oli iso psykologinen merkitys ja Jyske ei enää jaksanut laittaa mutteria tiukemmalle. Upea kiri ei saanut palkintoa, peli päättyi lukemiin 8–11.

– Annettiin liikaa eteen vastustajalle alussa. Hyvin noustiin ja kahdeksalla maalillahan peli pitäisi voittaa, Saarela harmitteli.

Veskarit ovat olleet vuosien saatossa luotettavia, mutta nyt tuli harvinaisempi tilanne kun alussa joka toinen maalia kohti tullut laukaus livahti sisään. Tolppien väliin vaihdettu Dani Salo paransi pelin edetessä.

Aiemmin mainittu Laurell (2+1) sekä Konsta Kerttula (0+3) olivat ainoat kolmen tehomerkinnät miehet. Artturi Tuure, Konsta Salin ja Kasper Grönvall tekivät kukin yhden maalin ja antoivat yhden syötön. Markus Saarinen jakoi kaksi passia. Yhden osuman iskivät Iiro Törhönen, Tommi Touru sekä Jani Kiiski.

Erot ovat lohkossa kasvaneet ja Jyske kelluu turvallisesti keskikastissa sijalla neljä. Ensi lauantaina haaste on kovinta mahdollista mallia, kun Jyske matkaa Naantaliin sarjan ykkösen VG-62:n kyytiin.