Päivän Sanalla on merkitystä meille

0

Laitilan Sanoman toimituksessa on päätetty lopettaa Päivän Sanan julkaisut vedoten lukijakuntaan, jossa on monen uskontokunnan edustajia. Itse toivoisin, että toimituksessa pohdittaisiin uudelleen tätä linjausta.

Jokaiselle jotakin -ajattelu tuntuu olevan nykypäivän teema, kun eri medioissa jotain julkaistaan. Hyvä asia tietysti, mutta se, että juuri meiltä kristityiltä vähennetään, kavennetaan tai poistetaan, harmittaa ja huolettaa.

Suomi on kristitty maa. Kristillisyys kulkee maamme historiassa vahvana. Suomeen saapuvat eri uskontojen ja kulttuurien edustajat tietävät pääsääntöisesti kyllä, mikä maamme valtauskonto on.

Suomessa he saavat harjoittaa omaa uskontoaan, tai olla harjoittamatta. Uskonnottomatkin saavat vapaasti olla uskomatta.

Myös meissä kristityissä on eroja. Toiset haluavat hoitaa uskoaan, toiset eivät pidä sitä tärkeänä. Jumala toki tahtoo meidän hoitavan suhdettamme Häneen ja siihen liittyy oleellisesti Sanan lukeminen ja tutkiminen. Päivän Sanan julkaisu Laitilan Sanomassa ei ole turhanpäiväistä sananhelinää.

Laitilan sanomat on suosittu, hyvä ja odotettukin paikallislehti täällä Laitilassa ja myös naapurikunnassamme Pyhärannassa.

Wikipedian mukaan Suomen 3. suurimman päivälehden, Turun Sanomien, levikki vuonna 2019 oli 72 979 ja otaksun, että lehden lukijoina on kristittyjen lisäksi niin uskonnottomia kuin eri uskontokuntien edustajiakin. Silti Raamatun Sanalle on tilaa ja merkitystä kyseisessä lehdessä.

Ajassa oleva ja modernikin paikallislehti voi rohkeasti ylläpitää hyviä perinteitä ja juuria. Jumalan sana ei loukkaa eikä tyhjänä palaa takaisin. (Jes. 55:11)

Tiina Saari, Laitila

valtuustoryhmän pj. KD