Pekka Kuusisto Etelä-Suomen yhteistyön ja edunvalvonnan neuvottelukuntaan

0
Laitilalainen Pekka Kuusisto valittiin kansanedustajien ja maakuntajohtajan kanssa edustamaan Varsinais-Suomea Etelä-Suomen neuvottelukunnassa. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Etelä-​Suomen viisi maakuntaa Uusimaa,​ Varsinais-​Suomi,​ Päijät-​Häme,​ Kymenlaakso ja Etelä-​Karjala tiivistävät yhteistyötään. Yhteistyön puitteissa järjestettiin ensimmäiset Etelä-​Suomen valtiopäivät loppuvuonna 2021.

Vuonna 2022 maakunnat ovat keskittyneet yhteistyön vakiinnuttamiseen ja yhteisten edunvalvontasisältöjen valmisteluun. Vuonna 2023 Etelä-​Suomeen on tarkoitus perustaa neuvottelukunta maakuntien yhteistyö-​ ja edunvalvontaelimeksi. Etelä-​Suomen neuvottelukuntaan nimetään maakuntajohtajien lisäksi maakuntahallitusten puheenjohtajistot ja kansanedustajia.

Neuvottelukunnan toimikausi on kunnallisvaalikausi ja se kokoontuu noin kahdesti vuodessa. Koolle kutsumisesta vastaa kulloinkin yhteistyön puheenjohtajamaakunta.

Vuonna 2023 puheenjohtajamaakuntana toimii Etelä-​Karjala. Ensimmäinen Etelä-​Suomen neuvottelukunnan kokous järjestetään 28.2.2023. Kokouksen on tarkoitus päättää Etelä-​Suomen yhteisistä eduskuntavaalitavoitteista ja käynnistää yhteinen hallitusohjelmavaikuttaminen.

Varsinais-Suomen maakuntahallitus puolsi kokouksessaan Etelä-​Suomen neuvottelukunnan perustamista ja nimesi siihen Varsinais-​Suomesta seuraavat edustajat: Ville Valkonen ,​ kansanedustaja,​ maakuntahallituksen puheenjohtaja (kok.) Eeva-​Johanna Eloranta ,​ kansanedustaja,​maakuntahallituksen varapuheenjohtaja (sd) Pekka Kuusisto ,​ maakuntahallituksen varapuheenjohtaja (kesk.) Vilhelm Junnila ,​ kansanedustaja (ps) Sandra Bergqvist ,​ kansanedustaja (rkp) ja Kari Häkämies ,​ maakuntajohtaja.