Pienryhmäneuvontaa ilmastokestävästä maataloudesta kiinnostuneille viljelijöille

0
Arkistokuva

ProAgria Lounais-Suomi, MTK Varsinais-Suomi ja Valonia etsivät Laitilan alueelta viljelijöitä maksuttomaan pienryhmäneuvontaan, jossa opitaan yhdessä ilmastokestävän maatalouden menetelmistä.

Varsinais-Suomessa on käynnistetty Hiilipelto-viljelijäryhmiä, joiden tavoitteena on jalkauttaa tiloille tutkittua tietoa ja parhaita käytäntöjä ilmastokestävästä maataloudesta pienryhmäneuvonnan avulla. Hiilipelto-porukkaan kootaan yhteen viljelijät, neuvojat, tutkijat ja muut asiantuntijat.

Viljelijöiden kiinnostuksen ja tilojen lähtökohtien mukaan ryhmissä perehdytään esimerkiksi hiilensidontaan, maan kasvukunnon parantamiseen, pellon vesitalouteen ja sadontuottokykyyn sekä niiden taloudellisiin vaikutuksiin. Ryhmät tapaavat kahdeksan kertaa noin kolmen kuukauden välein syksyyn 2024 asti.