Ravit: Kiveisellä toiseksi paras ravivuosi

0
Jere Kiveinen on saanut vuosi vuodelta enemmän ohjastettavia. Viime vuonna hän ajoi 324 lähdössä. Kuvassa kärryjen edessä on viime vuonna kolme kertaa laitilalaisen ajamana voittanut Noste.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalainen ravimies Jere Kiveinen korjasi viime vuodesta uransa toiseksi parhaan niin voittojen määrässä kuin ajettujen hevosten palkinnoissa.

Kiveinen (s. 1995) ohjasti viime vuonna 21 voittoa, 28 kakkosta ja 26 kolmatta sijaa. Palkintoja ajokit ravasivat omistajilleen 76 470 euroa.

Voittojen määrä oli viime kautta suurempi vuonna 2016, jolloin Kiveinen ohjasti 22 ykköstä. Rahallisesti paras kausi taas oli 2015, jolloin palkintoja kertyi 605 euroa enemmän kuin päättyneenä vuonna.

Valmennuksessa Kiveisellä olivat laitilalaisen Erkka Junnilan Power Cat ja Merciless Cat. Valmentajana tuli kaksi ykköstä ja seitsemän muuta totosijaa. Valmennettavat juoksivat 6 310 euroa.

Jere Kiveisen treenissä oli myös hänen ja Heli Laakson yhdessä omistama Helmitär. Vuonna 2016 syntynyt tamma kuoli kesäkuussa. Helmitär ehti kilpailla vain viisi kertaa.

Kiveisen treenissä tai opetuksessa on myös kaksivuotias tamma Kiiturin Justiina, jonka omistavat Heli Laakso ja Ravipalvelu Kiveinen.