Työttömyys edelleen selkeästi koholla Vakka-Suomessa – Laitilassa työllisyystilanne melko lailla ennallaan

0
Arkistokuva: Mikael Rydenfelt.

Laitilan työllisyystilanne oli joulukuussa jonkin verran heikompi kuin marraskuussa. Silti työllisyys on Laitilassa nyt paremmalla tasolla kuin vuoden 2021 joulukuussa. Viime joulukuussa Laitilassa oli työttömänä 7,6 prosenttia työikäisistä, kun taas vuosi sitten työttömiä oli 8 prosenttia. Kaikenkaikkiaan tilanne on pysynyt Laitilassa melko vakaana, sillä erot sekä marraskuuhun että vuodentakaiseen ovat pieniä.

Pyhärannassa työllisyystilanne oli heikentynyt sekä marraskuuhun että vuoden takaiseen joulukuuhun verrattuna. Joulukuussa 2022 pyhärantalaista työikäisistä 8,5 prosenttia oli vailla töitä.

Vakka-Suomen työllisyys heikentyy samaan aikaan kuin muualla Varsinais-Suomessa tilanne kohentuu. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna Vakka-Suomessa oli nyt 13 prosenttia enemmän työttömiä. Työllisyyskatsauksesta ilmenee, että Vakka-Suomen synkentyneitä näkymiä selittävät Valmet Automotiven kesäiset irtisanomiset ja lomautukset, jotka vaikuttavat etenkin ulkomaalaisten ja miesten työllisyyteen heikentävästi. Vakka-Suomen työllisyys on heikentynyt myös marraskuuhun 2022 verrattuna. Työttömien määrä on kasvanut 94 henkilöllä.