Väkiluku laskussa Laitilassa, Pyhärannassa ja Uudessakaupungissa – Vauvoja vähän

0
Hiljainen on kylän raitti. Laitilan kaupungin väkiluku on viime vuoden aikana vähentynyt 86 henkilöllä kertovat Tilastokeskuksen tilastot. Kuva: Solina Saarikoski

Tilastokeskus julkaisi torstaina ennakkotiedot Suomen väkiluvusta, syntyvyydestä ja kuolleisuudesta vuoden 2022 osalta. Tilastojen mukaan Laitilan, Pyhärannan ja Uudenkaupungin väkimäärän suunta on alaspäin.

Laitilassa väkiluku on laskenut vuoden aikana 86 henkilöllä ollen 8370. Pyhärannassa miinusta on tullut 22 hengen verran ja väkiluku on karvan alle kaksituhatta, 1963. Uudessakaupungissa väkiluku on 15 105, mutta laskua on viime vuoden väkiluvusta yli 350 henkeä.

Tilastokeskus uutisoi viime vuonna kuolleen suomalaisia historiallisen paljon. Sama ilmiö näkyy Laitilassa. Laitilan Sanomat kertoi viikko sitten jutussaan (20.1.), että Laitilassa kuolleisuus oli viime vuonna ennätyslukemissa. Tilastokeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna kuoli 122 laitilalaista, mikä on kymmenen henkeä suurempi lukema kuin mitä lehdessä, Laitilan seurakunnalta saadussa tilastossa kerrottiin.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 Pyhärannassa kuoli 26 henkeä ja Uudessakaupungissa 210.

Syntyvyys on koko maassa laskussa. Matalia ovat syntyvyysluvut myös Laitilassa ja sen lähikunnissa. Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna syntyi laitilalaisia 62, pyhärantalaisia kymmenen ja uusikaupunkilaisia sata.