Vuosi vaihtui yhteisessä tapahtumassa Limonadikujalla – Vuotta 2023 juhlittiin näyttävästi ilotulituksin

0
Mahtava ilotulitus valaisi läntisen taivaan.

Jussi Vaajasaari

Toistatuhatta laitilalaista kokoontui Wirvoitusjuomatehtaan edustalle juhlimaan uuden vuoden tuloa. Lauantai-illan tilaisuudelle tehtaan laaja piha-alue terasseineen ja katoksineen oli mitä parhain paikka kokoontua.

– Tarjoamme turvalliset puitteet yhteisölliselle tapahtumalle. Me haluamme olla mukana sellaisessa, missä ihmisillä on kivaa, koska tuotteemme liittyvät luontevasti juhlatunnelmaan, sanoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Lauri Sipponen .

Tapahtumassa laskettiin kaikki paikalle saapuvat, koska Wirvoitusjuomatehdas oli luvannut jokaisesta osallistujasta kaksi euroa Ukrainan auttamiseksi. Summa kohosi 2 500 euroon.

– Yhdessäolo tekee ihmisille hyvää niin kuin tänäänkin täällä limpparitehtaan pihalla näemme. Toivotan teille kaikille omasta puolestani, Herra Hakkaraisen puolesta ja Wirvoitusjuomatehtaan porukan puolesta oikein kivaa ja turvallista uutta vuotta, sanoi tervehdyspuheessaan tehtaan pääluottamusmies Jussi Valtonen .

Laitilan kaupunki järjesti uuden vuoden vastaanoton yhteistyössä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa.

– Tapahtuma on antoisan ja onnistuneen yhteistyön tulosta, ja uskon yhteistyön jatkuvan, sanoo kulttuuripäällikkö Piia Allén .

Kolminkertainen tangoprinssi Rami Rafael loi tapahtumaan rennon tunnelman humoristisilla puheillaan ja muunnelluilla laulujen sanoilla.

– Toivon Laitilalle ja itselleni uutena vuonna seesteistä aikaa, kun maailma on ollut monta vuotta stressitilassa, sanoo Rami Rafael.

Satuhahmo Herra Hakkarainen käveli unissaan yleisön joukossa. Hakkarainen ilahdutti läsnäolollaan ennen muuta lapsiperheitä. Salla Hentilä sanoo tulleensa paikalle Hakkaraisen takia. Hän pysähtyi äitinsä Susan Härkisuon kanssa puhumattoman pukin juttusille.

– Kiva olisi päästä Muumimaailmaan, kertoo Salla uuden vuoden toiveenaan.

Kyselen uuden vuoden toiveita myös Elina Kerttulalta , joka seuraa ohjelmaa vanhempiensa kanssa.

– Toivon sähkön ja dieselin hintojen laskua ja maailmanrauhaa, sanoo Elina.

– Äiti toivoo vävypojan löytymistä Laitilasta, leukailee Hanna Kerttula .

– Nyt kaikilla on sama sukunimi, mutta ensi vuonna kait sekin vaihtuu, jatkaa Pertti Kerttula .

Tamperelainen tulisirkusryhmä Flamma toi pimeän pihan reunalle liekehtivän näytöksen. Esiintyjät pyörittelivät ja heitelivät näyttävästi valopetroolisoihtuja. Esitys oli intiimimpi kuin ilotulitus, koska yleisö pääsi melko lähelle.

– Me tulimme ilotulituksen takia, mutta on tämä tuliesityskin hieno, sanoo isänsä seurassa esitystä seuraava Jare Nummila .

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä yleisölle tarjottiin rakettien pauketta ja valoloistetta. Juomatehtaan edustan peltoalueelta ammuttiin raketit turvallisesti taivaalle. Näyttävän ilotulituksen tarjosi Laitilan kaupunki.